Közbeszólás

Volner János nem XXI. századi

2018. október 06. - KA11

A Figyelő valahogy megszerezte és nyilvánosságra hozta Volner Jánosnak a Jobbik választókerületi elnökei felé címzett, zárt terjesztésre szánt levelét. A levélben a Jobbik alelnöke, élesen bírálja a pártvezetést, mert az szorosabbra vonná az együttműködést a szerinte liberális és gyakorlatilag politikai hulla LMP-vel.

Volner Jánosnak tapasztalt politikus létére fel kellett volna ismerni, hogy a két párt jelenlegi állapota ellenére egy esetleges együttműködésben igen is van ráció.

Tavasszal EP-képviselő választást tartanak az uniós tagállamokban. A választás fő témája Európa szerte a bevándorlás témaköre lesz. Ahogy egy korábbi posztban írtam a Jobbikról és ahogy Ungár Péter „kiáltványából” az LMP-ről kiderül, mindkettő párt -ha kormányéval nem is megegyező- bevándorlást elutasító kampányt tervez a közelgő EP választásokra. Nem azért, mert Fidesz ügynökök, hanem mert rájöttek csak így lehet súlytalanná tenni azt a témát, amiben a kormány mindig győz. A fő témakörben tehát nem lehet ellentét a Jobbik és az LMP között.

Hazai szinten is jellemző, hogy a részvételi arány alacsonyabb, mint az országgyűlési választásokon. Ez érthető, mert a választóknak teljesen mindegy ki megy Európa Parlamenti képviselőnek, semmilyen hatással nincs az életükre. Az EP-képviselő választás ezért mindig „csak” egy presztízs csata, ami arról szól melyik párt tudja a legjobban mozgósítani választóit.

Ha a jövő tavaszi kampányban a Jobbik és az LMP együttműködik, ami akár egy közös listában is megvalósulhat, talán sikerül az átlagosnál nagyobb mozgósítást elérniük. A Jobbik vidéki és az LMP városi szavazóbázisa egy sikeres mozgósítás esetén megszorongathatja a Fideszt. És akkor mi van? – merülhet fel jogosan a kérdés.

Egy vártnál szorosabb választási eredmény megingathatja a kormánypárt legyőzhetetlenségének mítoszát. Ha a mítosz megdől akkor elvékonyul a kormánypárt védőpajzsa, akkor már nem lehet minden kérdésre azt válaszolni, hogy Soros. A Fidesz elveszítheti a kezdeményező képességét, ami egy bukási spirálhoz vezethet. Ez azonban nem jelenti automatikusan a kormány bukását. Sőt, egy pofon a kormánypártnak ellenzéki szempontból kontraproduktív is lehet, ahogy azt láthattuk tavasszal Hódmezővásárhely után. Egy szoros eredmény azonban mindenképp elég, hogy megkavarja a politika állóvizét, amire ellenzéki pártként a Jobbiknak és az LMP-nek is égető szüksége van, hogy kimozduljanak jelenlegi vert helyzetükből. 

Ha az együttműködés létrejön, (és sikeres lesz) akkor az hosszútávon is megmaradhat a két párt között, lehetőséget nyújtva, hogy létrehozzanak egy olyan ellenzéki erőt, ami képes határozottan elhatárolni magát a balliberális oldaltól, fejtörést okozva ezzel a Fidesz centrális erőteret megalkotó stratégiáinak. A Jobbik és az LMP is azon dolgozik, hogy a fent említettek megvalósuljanak és létrejöjjön a XXI. századi pártok szövetsége.

És hogy mi a baja ezzel Volner Jánosnak? Két lehetőség van. Az egyik, hogy Volner János a magát XXI. századinak nevező Jobbik XX. században ragadt politikusa, aki ideológiai beidegződései miatt nem látja az LMP-vel való együttműködésben a lehetőséget. A Jobbik alelnöke régi vágású politikus, kezdetektől a párt aktív tagja, volt gárdista, aki a néppártosodást még fel tudta dolgozni, de az LMP-vel való együttműködés már neki is sok. A másik lehetőség, hogy ebben az együttműködésben és a Jobbik jövőjében, Volner Jánosnak előreláthatólag nem jut vezető szerep.

Hogy melyik igaz, vagy esetleg van egy harmadik magyarázat azt nem tudom, de az biztos, hogy a Jobbik körüli újabb botrány egyre mélyebbre löki az áprilisban még kormányzásra készülő pártot.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszolas.blog.hu/api/trackback/id/tr5314285145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci_52 2018.10.06. 22:28:00

Volner János jó politikus, intelligens, okos ember, nem véletlen, hogy mostani pártjában nincs maradása. Toroczkay új pártjában a helye, amelyik 1-2 éven belül lenyomja a Jobbikot.

K K K 2018.10.06. 22:38:08

a jobbik mint párt egy szóra nem érdemes fos, ami a lényeges, hogy a szavazói milyen újabb és újabb önigazolásokkal /tolvajorbánmocskosfidesz/ jutnak el oda, hogy a jobbik DK-ba olvadása után, meggyőződéssel szavazzanak kurcsányra. mindig is a primitív, elvtelen, házmesterlelkű csürhe pártja volt a jobbik

Ad Dio 2018.10.06. 22:59:59

"Nem azért, mert Fidesz ügynökök, hanem mert rájöttek csak így lehet súlytalanná tenni azt a témát, amiben a kormány mindig győz."

Ha ennyi a motiváció, akkor belekezdeni is kár...

consul 2018.10.06. 23:05:23

Volt egyszer egy Kisgazda Párt, aztán elkezdtek kizárni belőle mindenkit... Volt egyszer egy MDF, aztán elkezdtek kizárni belőle mindenkit... Volt egyszer egy SzDSz...

zenitó 2018.10.06. 23:43:54

Az szép lett volna,ha egy 10%-os és egy 7%-os párt megszorongatta volna a Fideszt.-)

wicere 2018.10.07. 00:11:56

Ezt az új LMP szopó blogot már a Fidesztől kapott pénzből csináltátok?

Látom rendesen tolhatja a mannát Ungár Fidelitas Peti anyukája, mert nagyon belendültetek.

Azon túl, hogy az LMP elárulta az összes szavazóját azzal, hogy lepaktál a Fidesszel, most még le is hánytok, köptök mindenkit aki rátok szavazott? Nincs az a szint ahonnan ti LMP-sek ne tudnátok még lejebb süllyedni.

Volner azért nem akar összefogni az LMP-vel, mert pontosan látja - ahogy mindenki más is - hogy az LMP az utolsókat rúgja. Politikai kurvák vagytok, semmi több.

Talán az Ungár család NER-es jövedelméből sikerül bevásárolnotok magatokat a Jobbikba is, de az biztos, hogy akinek maradt ott gerince, az nem fogja szó nélkül nézni ezt, mivel nyilánvaló, hogy honnan jön a pénz és ki, mit vár érte cserébe.

Egyedül a kicsinált Hadháyznak és Szél Bernadettnek köszönhetitek, hogy egyáltalán átléphettétek a parlament küszöbét, de ez volt az utolsó alkalom, jövőre takarodtok az EP-ből, 22-ben pedig a magyar politikából is. Mehettek a Fideszbe.

Kelly és a szexi dög 2018.10.07. 00:12:18

Mi lett a Jobbikból? A végén balliberális szarkupaccá alakul..,

wicere 2018.10.07. 00:16:03

@Ad Dio: Ők úgy lesznek majd ellenzék, hogy mindenben egyetértenek a Fidesszel és akkor majd mindenki rájuk szavaz. :)

Mondja mindezt Schmidt Mária fia, Mészáros Lőrinc üzlettársa, az egykori Fidelitasos Ungár Péter, aki milárdokat kaszál a NER-ből erősödő cégén.

Szerintem tökre hiteles. :)

Világít a torony 2018.10.07. 00:23:41

"Hogy melyik igaz, vagy esetleg van egy harmadik magyarázat azt nem tudom, de az biztos, hogy a Jobbik körüli újabb botrány egyre mélyebbre löki az áprilisban még kormányzásra készülő pártot."
Mert az LMP-t nem ugye, tisztelt blogger. A kissé opportunista jegyeket is felmutató Volnernek ebben az esetben teljesen igaza van. Ennek az LMP-nek még látható identitása sincs. Aki ennyire vak az minek ír véleménybefolyásoló cikkeket? Ha mégsem vak, akkor miért nem tünteti fel, hogy fizetett politikai hirdetés egyszerű blog formában?

BobAlice 2018.10.07. 00:23:58

Hogy az LMP-nek milyen városi szavazóbázisa?

clemens 2018.10.07. 04:30:25

Már megint (még mindig) ott tartunk hogy bármi áron meg kell ingatni a fidesz hatalmát?
A fityfenét! Hiteles emberek hiteles pártját kell kiállítani a fidesz ellen.
Ezzel a hitelességgel nem rendelkezik sem az lmp, sem a jobbik, ketten együtt meg még kevésbé.
A magyar politika 1-es számú rákfenéje Gyurcsány, amíg ő színen van, addig fidesz van.

Dzendör Sztadiz 2018.10.07. 06:54:49

Bocs, de egy lmp-vel összeállás elviszi a jobbik maradék szavazóit.
Mindig elfelejtitek, hogy a szavazóbázisok nem additívek.

Stenonis 2018.10.07. 07:22:49

Arra az lmp-re gondol a tisztelt blogger, amelyik a szavazói felét elvesztette?

Amelyikből kilépett a két korábbi társelnök?

Amelyik gyakorlatilag most nullázza le magát az EP-s szavazásos baromságával?

Amelyiknek az erős embere a NER-hez ezer szállal kötődő ungár?

carrot cake 2018.10.07. 07:31:05

Hát nekem tetszett Volner nyugodtsága, karakánsága, szabatossága. Egy dolog nem tetszik benne hogy képtelen együttműködni.
Márpedig remetéből nem lesz miniszter.
Ez az "elviszi a szavazókat az összeállás egy baromság". A szavazókat elvitte a széthúzás, most meg lehet nézni miben csücsülünk kilugozott aggyal rettegve Sorostól és a migráncsoktól.
Volnert simán el tudnám képzelni egy kormányban Bernadettel. Van egy két tökös DK-s is akit szívesen látnék.
Tessék elgondolkozni hogy az vagy ez mielőtt hányni tetszenek kezdeni az ötlettől.
Van négy év hogy nézzük a repcsizéseket a fafejek miatt.

Ménár Atya 2018.10.07. 07:44:12

@wicere:

Egyedül a kicsinált Hadháyznak és Szél Bernadettnek köszönhetitek, hogy egyáltalán átléphettétek a parlament küszöbét,....................
Te sem érted miért hullottak szét :)
Orbán a patás ördög- politikával , csoda hogy bejutottak, hiszen ez egy lerágott csont lett, de még sok pofon kell hogy ezt felismerjék az ellenzéki politikusok.

Tisztességes Természettudomány 2018.10.07. 07:44:28

Volner János nem 21. századi?
Ha azt nevezzük 21. századinak, hogy egy nemzeti radikális párt össze akar bútorozni egy liberális zöldpárttal, miközben egyetlen közös dolog bennük, hogy még soha nem voltak hatalmon... Hát, meglátjuk kinek lesz igaza. A megszűnés rémétől fenyegetett MDF és SZDSZ összebútoroztak 2014-ben, meg is szűnt szépen mind a kettő. Akkor az volt az egyetlen közös nevező, hogy "a rendszerváltó pártok". Ez a mostani egységesülés sem áll biztosabb lábon, és a szavazók büntetni fognak. De nagyon.

szepipiktor 2018.10.07. 08:32:42

Borzalmas, torz propagandaírás!
Az lmp-hez? Koözeledni, és ez a jövő, a jó?
Tényleg azt hiszi a szerző, hogy egy szélsőjobból kicsit középre mozduló polgári pártnak egy ócska neoliberális, ökoterrorista gyülekezet az ideális partnere?
Ezt csak a fidesz hívők, a fidesz propagandisták mondják, hiszen ha ez bekövetkezik, akkor a 60% passzív réteg felmegy 70%-ra és mindkét gyülekezet megy a kukába!
Vona, Volner jól gondolták a középre mozdulást - hiszen egyedül a tömegnek nincs ma pártja, hiányzik egy jobbközép, polgári és keresztény-alapú középpárt!!!! -, de a jobbik náci múltja és a pártban maradó - most kilépő - szélsőjobbos csoport hiteltelenné tette őket.
Lám beigazolódott, a jobbik nem lehet középpárt, hiszen a szélsőségesek visszamentek náciba, a maradék meg megélhetési okokból az lmp-velk menetelnek a fideszhez...
De a blogger szerint EZ JÓ!
Jó, a nemzet végleges tönkretételére, aki ezt akarja, egyszerűen hazaáruló!

szepipiktor 2018.10.07. 08:39:51

@Tisztességes Természettudomány:
Minden szavad igaz!
A passzív halmaz, akik mára meghatározó méretűvé nőttek, soha nem fogadná el az lmp jellemzően magyarellenes, nemzetellenes ideológiáját.
Eleve kérdéses a világon mindenhol csak mikropártokként látott szélsőséges neoliberális világ, a aktivista alapú genderizmus, feminizmus, álcivil érdekvédő és ökoterrorista csoportok komolyabb méretű mozgalma hazánkban, ahol még a baloldalnak sincs hagyománya - a szovjet megszállás miatti mocskokat ne tartsuk nemzeti hagyománynak -, nehogy már a magyarellenes, globalizáció, internacionalizmus, kozmopolitizmus alapú bolsevik világ legyen az...
Volnerés látták helyesen, hogy nem fasisztának, nácinak kell lenni és nem bolsevik alapúnak...
A választási eredmény mindent igazolt, de fél évvel később a bloggerek még mindig kamuznak.

Gyárfás 2018.10.07. 08:51:56

Hát nem kell túl sok ész ahhoz, hogy az ember felismerje, hogy hullával dugni rossz.
A hullán sem segít és az élőre sem vet túl jó fényt.

ulpius66 2018.10.07. 09:53:57

Kedves KA11!

"Ha a jövő tavaszi kampányban a Jobbik és az LMP együttműködik, ami akár egy közös listában is megvalósulhat, talán sikerül az átlagosnál nagyobb mozgósítást elérniük. A Jobbik vidéki és az LMP városi szavazóbázisa egy sikeres mozgósítás esetén megszorongathatja a Fideszt."

Látom a realitások talaján mozogsz!

Ma Baker 2018.10.07. 10:00:29

Jól látom hogy a "függetlenobjektív" index nem pazarol karaktereket a konzervatív fôbíra és Trump sikerére? Még töprengenek rajta hogy magyarázzák Gyuribácsi bozonítványát.

Ranó Matyi 2018.10.07. 10:14:40

@Ma Baker: SOROSOZZ! és a Párt hátha dob valamit

Ranó Matyi 2018.10.07. 10:15:20

nincs olyan hogy LMP

Volnernek igaza van.

Ranó Matyi 2018.10.07. 10:16:08

TOLDI
ELSŐ ÉNEK.
,Nyomó rúdat félkezével kapta vala,
Buda felé azzal utát mutatja vala.‘
Ilosvai.

1.

Ég a napmelegtől a kopár szík sarja,
Tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta;
Nincs egy árva fűszál a tors közt kelőben,
Nincs tenyérnyi zöld hely nagy határ mezőben.
Boglyák hűvösében tíz-tizenkét szolga
Hortyog, mintha legjobb rendin menne dolga;
Hej, pedig üresen, vagy félig rakottan,
Nagy szénás szekerek álldogálnak ottan.

2.

Ösztövér kutágas, hórihorgas gémmel
Mélyen néz a kútba s benne vizet kémel:
Óriás szunyognak képzelné valaki,
Mely az öreg földnek vérit most szíja ki.
Válunál az ökrök szomjasan delelnek,
Bőgölyök hadával háborúra kelnek:
De felült Lackó a béresek nyakára,
Nincs, ki vizet merjen hosszu csatornára.

3.

Egy, csak egy legény van talpon a vidéken,
Meddig a szem ellát puszta földön, égen;
Szörnyü vendégoldal reng araszos vállán,
Pedig még legénytoll sem pehelyzik állán.
Széles országútra messze, messze bámul,
Mintha más mezőkre vágyna e határrul;
Azt hinné az ember: élő tilalomfa,
Ütve ,általútnál’ egy csekély halomba.

4.

Szép öcsém, miért állsz ott a nap tüzében?
Ládd, a többi horkol boglya hűvösében;
Nyelvel a kuvasz is földre hengeredve,
A világért sincs most egerészni kedve:
Vagy sohasem láttál olyan forgó szelet,
Mint az, aki mindjárt megbirkózik veled,
És az útat nyalja sebesen haladva,
Mintha füstokádó nagy kémény szaladna?

5.

Nem is, nem is azt a forgószelet nézi,
Mely a hamvas útat véges-végig méri:
Túl a tornyon, melyet porbul rakott a szél,
Büszke fegyver csillog, büszke hadsereg kél.
És amint sereg kél szürke por ködéből,
Úgy kel a sohajtás a fiú szivéből;
Aztán csak néz, csak néz előre hajolva,
Mintha szive-lelke a szemében volna.

6.

„Szép magyar leventék, aranyos vitézek!
Jaj be keservesen, jaj be búsan nézlek.
Merre, meddig mentek? Harcra? Háborúba?
Hírvirágot szedni gyöngyös koszorúba?
Mentek-é tatárra? mentek-é törökre,
Nekik jóéjtszakát mondani örökre?
Hej! ha én is, én is köztetek mehetnék,
Szép magyar vitézek, aranyos leventék!”

7.

Ilyenforma Toldi Miklós gondolatja,
Mely sovárgó lelkét mélyen szántogatja;
S amint fő magában, amint gondolkodik,
Szíve búbánatban összefacsarodik.
Mert vitéz volt apja; György is, álnok bátyja,
A királyfi mellett nőtt fel, mint barátja;
S míg ő béresekkel gyüjt, kaszál egy sorban,
Gőgösen henyél az a királyudvarban.

8.

Itt van immár a had, Laczfi nádor hada,
Itt kevély hadával Laczfi Endre maga;
Délcegen megűli sárga paripáját,
Sok nehéz aranyhím terheli ruháját;
És utána nyalka, kolcsagos legények,
Tombolván alattok cifra nyergü mének:
Nézi Miklós, nézi, s dehogy veszi észbe,
Hogy a szeme is fáj az erős nézésbe.

9.

„Hé, paraszt! melyik út megyen itt Budára?”
Kérdi Laczfi hetykén, csak amúgy félvállra;
De Toldinak a szó szivébe nyilallik,
És olyat döbben rá, hogy kivűl is hallik.
„Hm, paraszt én!” emígy füstölög magában,
„Hát ki volna úr más széles e határban?
Toldi György talán, a rókalelkü bátya,
Ki Lajos királynál fenn a tányért váltja?

10.

Én paraszt? én?” - Amit még e szóhoz gondolt,
Toldi Györgyre szörnyü nagy káromkodás volt.
Azzal a nehéz fát könnyeden forgatja,
Mint csekély botocskát, véginél ragadja;
Hosszan, egyenesen tartja félkezével,
Mutatván az utat, hol Budára tér el,
S mintha vassá volna karja, maga válva,
Még csak meg se rezzen a kinyujtott szálfa.

11.

Nádorispán látja Toldit a nagy fával,
És elámul rajta mind egész hadával.
„Ember ez magáért” Laczfi mond „akárki;
Nos fiúk, birokra, hadd lássuk, ki áll ki?
Vagy ki tartja úgy fel azt a hitvány rúdat,
Amellyel mutatja e suhanc az útat?”
Szégyen és gyalázat: zúg, morog mindenki,
Egy paraszt fiúval még sem áll ki senki!

12.

De ki vína bajt az égiháborúval,
Szélveszes, zimankós, viharos borúval?
És ki vína Isten tüzes haragjával,
Hosszu, kacskaringós, sistergő nyilával?
Mert csak az kössön ki Toldival, ha drága
S nem megunt előtte Isten szép világa;
Jaj-keserves annak, aki jut kezébe,
Meghalt anyjának is visszarí ölébe.

13.

Elvonul a hadnép hosszu tömött sorban,
Toldiról beszélnek az egész táborban;
Mindenik mond néki nyájasat vagy szépet,
Mindenik derít rá egy mosolygó képet;
Egyik így szól: „Bajtárs! mért nem jősz csatára?
Ily legénynek, mint te, ott van ám nagy ára.”
Másik szánva mondja: „Szép öcsém, be nagy kár,
Hogy apád paraszt volt s te is az maradtál.”

14.

Elvonúl a tábor, csillapul morajja:
Ezt a szél elhordta, azt a por takarja;
Toldi meg nagybúsan hazafelé ballag,
Vaskos lábnyomától messze reng a parlag;
Mint komor bikáé, olyan a járása,
Mint a barna éjfél, szeme pillantása,
Mint a sértett vadkan, fú veszett dühében,
Csaknem összeroppan a rúd vas kezében.

ben2 2018.10.07. 10:25:21

A Jobbik-LMP együttműködésben van ráció, de egyelőre nem a Fidesz a fő ellenfél, hanem az MSZP-DK.
Amíg a ballibek uralják az ellenzéki térfelet, addig a Jobbik és az LMP csak vegetálni tud és újra berángatják őket a "miért nem fogtok össze" (értsd: feküdtök le a ballib szekértábor akaratának) végtelen ellenzéki fingreszelésbe.
Azaz a Jobbik és az LMP közös érdeke, hogy az MSZP-DK meghatározó szerepe megszűnjön az ellenzéki térfélen. Erre ráadásul komoly esély is nyílik, mert az MSZP az utolsókat rúgja, a DK pedig gyorsuló ütemben szektásodik, azaz a ballib szavazóbázis növekedése erősen konvergál a nullához.
Ha az EP választáson a Jobbik rendesen ráver az MSZP-re, az LMP pedig a DK-ra, akkor lesz némi esély valami valódi ellenzék kialakulásának.

Az EP választásra mondjuk pont hülyeség lenne Jobbik-LMP közös listában gondolkodni, mert az EP-ben a Jobbik és az LMP más pártcsaládba tartozik.
Egy kölcsönös "meg nem támadási szerződés" praktikusabb lenne, esetleg adott témák összehangolt kommunikációja, hogy a Fideszes és a ballib média ne tudja 100%-ig szimbolikus politikai témákkal uralni a közbeszédet.
Az önkormányzati választásokra helyi szinten már lehetne komolyabb koordinációval készülni, mert ott konkrét feladatokra kell konkrét megoldásokat kínálni, amihez már nem ideológiai vagy pr alapon kell partnereket keresni és a választók is jobban tolerálják az országos szinten nehezen összeegyeztethető szövetségeket.

apro_marosan_petergabor 2018.10.07. 10:58:04

Tegnap hallgattam egy megemlékezést az aradi vértanúkról. Volt olyan tábornok, aki 24 órás eltávot kapott a börtönből, azután visszament és kivégezték. Ein Mann ein Wort, magyarul az embert tartja a szavát - s elveit. Volnert nem hasonlítanám az aradi hősökhöz, mert méltatlan lenne rájuk nézve, de azért mégis valami elvhűséget mutatott fel akkor, mikor közölte, nem akarok Gyurcsány(LMP) kurvája lenni...
Elvek, gerinc nélkül még politizálni sem lehet. Még ma sem.

bontottcsirke 2018.10.07. 12:10:00

Ambivalens érzéseim vannak;

1. Volner nem 21. százai politikus,

2. Az lmp szépen darálja kifelé magát

3. Ez ismét a guruló disznósajtoknak kedvez

Megoldás: Dunáig a románoknak, onnan az osztrákoknak adni az országot. És nincs probléma.

ColdWellEr 2018.10.07. 12:47:05

Elég kétélű a fegyver. Egyrészt a mostani kampányban Volnert a higgadtabb, megfontolt érvelésű politikusok halmazában éreztem a Jobbikon belül. Lehet is azt mondani, hogy a mostani LMP gözerővel húzza le saját magát a WC-n.

De: ha ez az eltökéltség még korábbról györkerezik, amikor ez a folyamat még nem volt kimaxolva, ráadásul alternatívaként a Toroczkai-féle vonal jelenik meg, ami nem más, mint a régi Jobbik súlytalan, Fidesz nagyhangú Petri-csészéjeként való feltünősködés (megjegyzem, nem sokat hallani róluk a kiválás óta), akkor annyira mégsem lehet védelembe venni az efféle Centrális Erőteret fenntartani hivatott megosztást.

Gyerekek, szálljunk már le a döglött lóról! Senki sem gondolhatja komolyan, hogy majd attól fognak az emberek a magát ellenzéknek nevező, masszívan divergáló halmaz bármelyikére szavazni, mert az visszaböfögi a migráncsozós kormánymantrát. Ezt komolyan gondolja bárki? Ettől a ponttól válik sajna komolytalanná az egész írás. Amíg a Fidesz térfelén megy a játék, addig Orbán hátradől, és kér egy kávét.

Eszébe sem jutna senkinek, hogy a Magyarország szempontjából huszadrangú sorosozás helyett a szétrohadó kórházak, fűtetlen iskolák és a szegénység sokkal jobban batyhatná az emberek csőrét, ha már az elsíbolt töménytelen mennyiségű pénzek stadionozásra és kisvasutazásra nem verik ki az emberek ingerküszöbét (amiből ugye ötvenszer lehetne műszer a Honvédba, meg háromszor fel lehetett volna akadálymentesen újítani hármasmetrót, újszerelvényestül)? Hahó!?

simonpali 2018.10.07. 12:54:46

Szóval a bejutási küszöb körül megalakulása óta táncoló lmp és a 15-20% között már 10 éve megrekedt jobbik szövetsége megingatná a fideszt.Hát persze,hogy ez nekem nem jutott eszembe! Mekkora politikai stratéga a blog bejegyző!!És ha ez az ötlet valami fatális véletlen folytán nem valósulna meg,akkor még lehetne tovább is bővíteni a szövetséget. Mondjuk a 10%-os mszpvel és az 5%os dk-val.Mecsoda távlatok!

ben2 2018.10.07. 13:03:12

@ColdWellEr:

Fordítva merül fel a kérdés: amíg a Fidesz egyedül viszi a migráncs témát és az ellenzéknek _minden_ kormányzati intézkedésre és az ellenkezőjére is kimerül a válasza annyiban, hogy nem-nem-nem, meg hogy "mészároslőrinc", addig az ellenzék elzárja magától a növekedés lehetőségét.
Az emberek nem azt várják el az ellenzéktől, hogy együtt mantrázza a sorosozást Orbánnal, hanem hogy legyenek olyan témák a politikában, ami körül kialakul egyfajta nemzeti minimálprogram.
Ha legalább a családtámogatási rendszer megtartására, energiabiztonságra (paks 2), a munka alapú gazdaságra (segély helyett közmunka) és bezony a migráncsok elutasítására látnának garanciát az ellenzékben, akkor és csak akkor merül fel az emberek döntő többségében komolyabban, hogy a stadionozás és a kisvasútozás egyáltalán szempont legyen a pártok megítélésében.

ami szabad 2018.10.07. 13:30:23

HA most eltekintek is attól, hogy "ideológiai" alapon van némi differencia a Jobbik és az LMP elképzelései között- bár az LMP most vegytisztán jobbra nyitott- akkor is érdemes lehet megvizsgálni, hogy az önmagát éppen felzabáló LMP és a szakadó Jobbik számára mégis milyen előnyöket hordozhat az együttműködés? Mert az LMP-re szavazók mondjuk 80%-a azonnal hátat fordít egy ilyen kombónak, és feltehetően, a jobbik szavazók nem kis hányada szintén, bár tény, hogy a másodlagos preferenciákat illetően a legkisebb az elutasítottság a jobbikosoknál az LMP irányába, de az LMP-seknél már nem. Szóval, nem biztos, hogy tényleg jó bármelyiknek is, kivéve, ha már az 5%-on aggódnak, ami mondjuk LMP- esetében teljesen jogos is, mert szerintem most a 2% is kérdéses lehet...

ulpius66 2018.10.07. 15:21:10

@ben2:

Szerintem tök jól látod a kérdést!

Amíg az "ellenzék" anti-fideszként próbálja meghatározni magát, addig tök esélytelen!

Az "itten minden szar" .... a Fidesz semmit sem csinál jól..... a Fidesz lop, csal, hazudik, stb.... "PROGRAMMAL" soha nem jutnak sehova......

Pedig kibaszott egyszerű a képlet: amit a Fidesz jól csinál, azt még jobban csinálná az ellenzék, amit pedig a Fidesz rosszul csinál, azt jól csinálná!!!!!!

Ilyen eccerű az élet!

Mostmár persze csak azt kell eldönteni, mit csinál jól a Fidesz, és mit rosszul!
(az nem opció, hogy amit a Fidesz csinál, az minden szar....)

ulpius66 2018.10.07. 15:27:43

Ja, és még egy!

Az "ellenzéknek" illő volna végre valakit találnia, aki fel tudná venni a "versenyt" a patással......

Amíg az "ellenzék" vezető arcai: a Zázrivecz Gagyika, vagy a Széll Bernike, esetleg a gyurcsányi.... hogy ne mondjam, a Molnár Gyula, a Füves Juhász.......stb, stb, stb.... addig tök esélytelenek bármire is.....

zia77 2018.10.07. 15:57:49

Szerintem is a helyzet rossz megítélése vezetett Volner távozásához. Nem érti, mi a ráció a dologban. Az LMP valóban egy jelentéktelen párt, de nem annyira, hogy ne figyeljen senki rá belföldön és külföldön. A tavaly még miniszterelnök jelölt Széll Bernadett távozásával, az LMP-ben is új helyzet alakult ki. Lehet, hogy van egy kis tisztulás a politikai helyzet megítélésében. Még Vonának is lépnie kellene. Ő tavasszal elég rosszul ítélte meg a Jobbik lehetőségeit, és ezt még tetézte, vereség esetén, lemondás vállalásával. Így a Jobbik megremegett, és a Toroczkay-féle bagázs kilépésével, partnerre is szüksége van. Vonát alkalmasnak tartanám egy valamilyen pártszövetség vezetésére, bízva abban, hogy tanult a tévedéséből.

morph on deer 2018.10.07. 18:58:25

Azért nehezen fogom, mit olyan nehéz ezen a történeten meg(át)látni.

Ez az egész arról szól, hogy hogyan alakítsunk át két - legalább is névleg - ellenzéki pártot egy darab, a fideszt mindenben támogató pártszövetséggé, Ungár Péter gondos keze alatt és anyukája szorgos bábáskodása mellett.

Semmi egyéb itt nem történik.

Volner balszerencséje, hogy maradt némi régivágású gerince, és nem akar behajolni mint mindenki más, de akármit is tesz, a döntés már megszületett, abba már nincs beleszólása.

A Jobbikból kivált habzószájú fajvédő testvéreknek sem jósolok nagy jövőt, hiszen az általuk követni szánt ideológia éppen azon a vonalon mozog, amit orbán is kinézett magának, és két nemzeti szocialista pártra egyébként sincs szükség, - lásd akár az SA történetét.

A kó hír viszont az, hogy így egy vagyont lehet majd spórolni az egyenruhákon, - elég lesz egy modell, nem kell olyan sokféle...

cso zsi 2018.10.07. 18:58:54

Az utóbbi két választáson az LMP tevékenysége annyi volt, hogy ott ekézze a Jobbikot (nem a Fideszt, ha már...), ahol tudja. Mindkétszer a Fidesz malmára hajtotta a vizet, utóbbi esetben már bevallottan ezt tették.
Ők nem nyerhettek, és a Jobbik szavazói kevesen maradtak.

Etniez 2018.10.07. 19:18:32

LMP halott. Lejáratták magukat azzal, hogy nem fogtak össze a parlamenti választásokon, utána meg a belső harcokkal tovább amortizálták magukat, Szél nélkül meg csak a Fideszbérencek maradtak.
Most bezzeg összefognának, hogy semmi értelme nincs.

Ezek után hülye aki rájuk szavaz. Ennél még Gyurcsány is tisztességesebb választás, az legalább őszintén adja a kretént.

Etniez 2018.10.07. 19:19:02

@laci_52: Torockai is csak egy Fideszbérenc.

Etniez 2018.10.07. 19:32:45

@carrot cake: Kicsit késő már összefogni, ráadásul az EP-re? Minek? Hogy megint tartózkodjanak?

Etniez 2018.10.07. 19:49:16

@Ma Baker: Kurva nagy siker, hogy egy erőszaktevőt bírónak választottatok.
Szerintem nyissatok ki egy üveg pezsgőt, de a feleséged ne engedd közel hozzá.

kolomparlole1114 2018.10.07. 20:01:45

@laci_52: A kurucinfó párt szélsőnáci ideológiája csak arra jó hogy a hc keménymag valahol levezethesse a feszkót némi hejhitlerezéssel meg zsidózással. Ezzel viszont 1 deka szavazót nem fognak tudni szerezni, sőt, aki nem fradi b közép tag, azt azonnal el is riasztja magától. A "mi hazánk" egy 0.1%-os zsákutca, arra mindenképp jó hogy veszélyt ne jelentsenek a fideszre. Ezért is támogatja őket annyira a fidesz. A maradék jobbik meg sztem azt se tudja mit akar, a fideszbérenc lmp-nek aláfeküdni szintén az eljelentéktelenedés, a csicskaság útja. Ezzel a jobbik le is írta magát, a következő választásokon az 5% se fog sikerülni. Mert többé már nem jelentenek alternatívát, vállalható jövőképet a fidesszel szemben. Sikerült nekik az a mutatvány ami az mszp-nek is: becsődöltetni saját magukat. Gratulálok hülyegyerekek, jól nyomtátok a kretént! Az mszp továbbra is a tutyimutyi balfaszok pártja, az lmp már fidesz irányítás alatt áll, a többi 0%-ossal meg foglalkozni sincs értelme. Egyszerűen nincs a baloldalon meg a középen egy párt se. Senki se akar győzni, mindenki elfogadta hogy ez már a fidesz birodalma, nincs értelme küzdeni. Nekünk pedig szavazni elmenni nincs értelme. Minek toljuk be a parlamentbe azokat a tehetségtelen balfaszokat akik csak a képviselői fizetésre hajtanak? Faszt a seggükbe, nem érdemlik meg a lóvét.

kolomparlole1114 2018.10.07. 20:03:09

@cso zsi: A fideszgyerek ungárpetike a fidesz tartótisztje, strómanja az lmp-ben.

kolomparlole1114 2018.10.07. 20:07:37

@zia77: Az összes "ellenzék"(?) ott baszta el hogy képtelenek voltak az egyetlen dologra mit a választók elvártak volna tőlük: az összefogásra. Semmi más nem érdekelte az országot ezekben a paprikajancsikban minthogy egyesítsék a fideszellenese szavazatokat, és 2/3-dal elkergessék őket. De még erre a faék egyszerűségű dologra is képtelenek voltak. Innentől kezdve viszont semmi szükség rájuk. A mór nem tette meg a kötelességét, a mór elhúzhat az apja faszába.

kolomparlole1114 2018.10.07. 20:11:23

@ulpius66: Ki az aki ilyen béna balfaszokkal akarja égetni magát egy társaságban? Ezek annyira bénák hogy ciki melléjük állni. Nem megsegíteni kell őket, hanem átlépni rajtuk, és hiteles emberekből új ellenzéket építeni. Se mszp, se lmp, se jobbik, se akármelyik noname pártocska nem kell ide, nem jobbak mint az szdsz vagy a fidesz. Márpedig nekünk ennél jobbak kellenek. Kiürült a terep, most lehet feltörni a piaci résben. Már ha lenne itt valaki aki fel akarna törni, de attól tartok azok már Londonban mosogatnak, és nem ilyen hülyékkel foglalkoznak, mint akik képesek tapsikolni 10k-s böbicsekkért.

kolomparlole1114 2018.10.07. 20:14:59

@ulpius66: Az anti fideszkedés helyett antilopásként kéne meghatározni magukat. És nem beleállni olyan témákba (migráncssimogatás, cigánysimogatás) ami még a szavazótáboruknak is vállalhatatlan, csak azért mert ez píszi, és az most olyan divatos. Most komolyan, hány embert tudtak, tudnak szerezni ezen kisebbségi népcsoportok pátyolgatásával? Hiszen a magyar emberek többsége szerint már az is sok amit ezekre fordítottunk eddig, full eredménytelenül, inkább erővel kéne őket fegyelmezni, nem segílykével. A pénzt meg végre magunkra, adófizetőkre fordítani. Nem ismerték fel hogy ez taszítja a választókat, legalább annyira mint az összefogás teljes hiánya.

kolomparlole1114 2018.10.07. 20:24:10

@ben2: Az összefogás értelme a fidesz elkergetése. Nem akarunk jobbik-lmp kispártocskát az mszp-dk helyett, egyik balfasz brigád se érdekel minket magyarokat. Csak a cél, a fidesz elkergetése. Az hogy melyik köcsög ül a másik helyébe a zsíros parlamenti állásba, azt ki nem szarja le? Ezért ne tolakodjon a jobbik-lmp se!

kolomparlole1114 2018.10.07. 20:29:31

@Tisztességes Természettudomány: A jobbik azért szűnik meg most a szemünk előtt, mert április 8-án bebizonyította hogy ez is csak egy impotens, a fidesz leváltását elérni képtelen és nem is akaró pártocska. Így pedig okafogyottá vált a támogatása.

kolomparlole1114 2018.10.07. 20:32:23

@Dzendör Sztadiz: Igazából eddig is csak meghitelezett szavazóik voltak, nem fanboyok, illetve azok is, de az csak a törpe kisebbség volt, és már el is vitte őket a torockai. A jobbikban a fidesz egyetlen lehetséges alternatíváját láttuk, de így hogy már akarni se akarják a rendszerváltást, semmi szükség rájuk. Maguknak köszönhetik.

ulpius66 2018.10.07. 20:34:59

Kolompár Lali!

A Kétfarkú Kutyusok?

.... esetleg itt van a Migration Aid Párt, amelyik "mindjárt be is tört a piaci résbe".....

.... esetlegesen itt van ballibsi Messiásnak Márky Zay Pétery......

kolomparlole1114 2018.10.07. 20:37:20

@clemens: Az a baj hogy Gyurcsányon kívül nincs egy említésre méltő politikus se a baloldalon, ezért hivatkoztok még majd 10 évvel a bukása után is rá, mert mást nem is ismertek. Ezzel pedig pont azt mondjátok hogy a baloldal legerősebb, leghitelesebb figurája pont ő maga. Ez így is van, de ez egy sajnálatos tény, hogy ennél jobbra nem telik. Nincs akinek lenne egy vállalható programja, egy vállalható értékrendje, akire érdemes lenne szavazni. Április 8-án ami szavazatot kapott az ellenzék azt mint a "csak ne a fidesz" vélemény kapta, nem a kis pártocskák érdemelték ki. önmaguktól, saját erőből még az 1%-ot se tudnák átlépni, és vissza kéne perkálniuk a lóvét mint a Momentumnak.

kolomparlole1114 2018.10.07. 20:39:44

@ulpius66: Hö? Ezek most mire lettek volna példa? A migráncssimogatás pont hogy taszító erő volt a balosok számára is. Csak a pártok akarták ezt a píszi kényszermegfelelést, nem a választók! Ahogy cigánybűnözést is csak a párttitkárok söprik a szőnyeg alá, felmérésekben a jobbik után az mszp volt a legcigányellenesebb párt, nem a fidesz. De ezt a vezetőik nem fogják fel, erőltetik a píszi faszságot, amivel csak elriasztják azt is aki véletlenül rájuk akarná tenni az ikszet.

ulpius66 2018.10.07. 20:42:39

Kolompár Lali!

Igazából le akarták győzni a ballibsik (DK-MSZP) a Fideszt???

Igazából le akarta győzni a JOBBIK a Fideszt???

Akkor mért nem léptették vissza az ÖSSZES JELÖLTJÜKET AZ LMP JAVÁRA????
(mint ahogy Budapesten a Csárdi Antal körzetében........)

Ha a ballibsik és a JOBBIK visszaléptetik az ÖSSZES JELÖLTJÜKET AZ LMP JAVÁRA, akkor nemhogy kétharmada nincs a Fidesznek, de még a győzelme is kétséges lenne!!!!

Úgyhogy egy nagy humbug ez a "buktassuk meg a Fideszt bármi áron" ..... hisz arra képtelenek voltak, hogy ennek érdekében a saját jelöltjeiket visszaléptessék!!!!

ulpius66 2018.10.07. 20:48:34

Kolompár Lali! --- "@ulpius66: Hö? Ezek most mire lettek volna példa?"

... hát ez arra lett volna példa, hogy neked semmi sem jó!

A Migration Aid Párttal mi a bajod?

ulpius66 2018.10.07. 20:51:15

Kolompár Lali!

Mind a mellett, hogy nagyon szép neved van, ezt a migráncssimogatós témát nem kéne erőltetned, mert mindjárt itt lesznek a ballibsi kommentelők, és rád sütik, hogy rasszista vagy, meg ráadásul homofób, meg ilyenek.....

kolomparlole1114 2018.10.07. 20:53:29

@ulpius66: Mint kiderült: nem. Ment a nyafizás hogy ki nem fog össze kivel, pedig nekünk szavazóknak csak ez az egyetlen igényünk volt, a szaros osztozkodás hogy ki milyen miniszter/államtitkár legyen, ki mekkora szeletet kapjon a tortából kurvára nem érdekelt minket. Őket meg csak ez, és más semmi, még a cél se. Na ezért szopták meg, mert mi meg nem arra akartunk szavazni hogy kinek legyen teletömve a zsebe zsíros képviselői fizetéssel és kinek ne. Ha ennyire impotensek, akkor inkább az államkasszát se terheljék a fizetési igényükkel.

Tökmindegy hogy ki javára, az egyetlen rendező elvnek annak kellett volna lennie hogy ki a legesélyesebb. Hogy ebből aztán ki hány %-kal részesül, azt kurvára leszartuk volna, felőlem a DK is lehetett volna az ellenzék 50%-os vezető ereje, ha épp nekik lett volna annyi erős jelöltjük. Majd osztozkodhattak volna utána, ha már lett volna mire. De előre ittak a medve bőrére, mi meg álltunk és legyintettünk hogy ehh, ezekre minek szavazni,ha még ők se akarnak nyerni, akkor inkább eltöltjük hasznosan a hétvégénket, nem sorba állunk NEKIK az urnáknál. Így hát el se mentünk szavazni. És ezt csak saját maguknak köszönhetik, a balfaszkodásuknak. Mindegyik.

kolomparlole1114 2018.10.07. 20:55:03

@ulpius66: Nem Lali, hanem Lólé, valami buzi cigány név, értelemszerűen semmi közöm hozzá, csak hát minden nickre azt írta a rencer hogy az már foglalt, jgy meguntam, és beírtam valami olyan szart amit biztos nem választ épeszű ember, és mehet tovább a regisztráció. :D

kolomparlole1114 2018.10.07. 20:56:31

@ulpius66: Mondom: a migráncssimogatást nem a baloldal akarja, csak a baloldali píszi vezetők. A normális baloldali szavazó terroristát se akar jobban nevelgetni a saját pénzéből mint cigányt.

ulpius66 2018.10.07. 21:05:16

Kolompár Lali!

Annyiban mondjuk igazad van, hogy elég furcsa lenne az optikája, ha pl. a gyurcsányi kiállna és követelné, hogy Magyarország egyetlen egy migráncsot se fogadjon be!

kolomparlole1114 2018.10.07. 21:16:39

@ulpius66: De ha meg azt követeli hogy fogadjuk be a kis terrorjankókat, akkor szavazója nem lesz. Ilyen bukó témákba nem lenne szabad beleállniuk. Érezniük kéne hogy ezt az egész nép nem akarja, ezért nem kell erőltetni.

ételizésítő 2018.10.07. 21:19:23

Az LMP a Fidesz seggnyaló csicskája.
A kukában a helyük.

ulpius66 2018.10.07. 21:26:55

@ételizésítő:

Életízesítő!

Hát elég sommás a véleményed!

A JOBBIK-nak hol a helye?
(mán csak azért kérdem, mert pont most akarnak összefogni a "kukás" LMP-vel....)

kolomparlole1114 2018.10.07. 21:28:42

@ulpius66: Belefér még az is a kukába a többi törpepárt mellé.

ulpius66 2018.10.07. 21:31:17

Akkor fjordítva teszem fel a kérdést, ki NEM VALÓ A KUKÁBA?

ulpius66 2018.10.07. 21:32:32

A Szülinapos, vagy az (N)DK maradhat?

kolomparlole1114 2018.10.07. 21:47:36

@ulpius66: Olyan párt nincs. Még létre kell hozni. Leginkább józan magyar emberekből.

Billy Hill 2018.10.07. 22:56:59

Miért kell mindenkinek mindenkivel szövetkeznie? Ez valami népfrontos reflex?

kolomparlole1114 2018.10.08. 05:37:41

@Billy Hill: Lehet egyedül is, ha úgy is le tudja nyomni a zsideszt.

ételizésítő 2018.10.08. 13:56:16

@ulpius66:
Ugyanott.
Ahogy az utódpártjainak is.

ColdWellEr 2018.10.21. 01:35:40

@ben2: Melyik híreket nézed, a tíz évvel ezelőttieket? Akkoriban valóban ez volt a jellemző. Kár hogy a lakájmédián kívül máshonnan nem tájékozódsz, ugyanis elég egyértelmű válaszok vannak az egyes kérdésekre. Többek között az általad leírtak tekintetében is rengeteg dolgot fogalmazott már meg az (állítólagos) ellenzék, de nyilván a véresszájú propagandasajtóban csak a "van sapka-nincs sapka" jellegű lejárató bulvárírásoknak van hírértéke (pl. ha az ellenzék összeáll, akkor Soros, ha meg nem, akkor kormányképtelen). De ha már Pénztáros Lőrinc: ha szerinted mindennel kapcsolatban csak erről kérdeznek, akkor miért nem lehetne adott esetben egyszer válaszolni? Ja kérem, hogy olyan országban élünk, ahol Kósa Lajosok, Kövér Lászlók, meg Matolcsy Györgyök boldogan belegrimaszolhatnak a sajtó kamerájába és közölhetik, hogy maguk azt kérdeznek, amit akarnak, én meg arra válaszolok, amire akarok, akkor nagy illúzióink ne legyenek. Csak mondom, ez ugyanaz a jobboldal, ami 10 éve ilyesmiért még lámpavasra akarta húzni az akkori kormányt... Hja, hogy ezeknek szabad, mert a "mieink" (az enyémek ugyan nem)? Az ilyen emberek érveléséről sajnos egyebet nem tudok elmondani, kérem kapcsolja ki!
süti beállítások módosítása