Közbeszólás

Az ellenzék felejtse el a Sargentini-jelentést

2018. október 03. - KA11

"Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége el akar hallgattatni minket, mert kerítéssel védjük hazánkat és Európát. Most a határvédelem jogát is el akarják tőlünk venni." 

A kormánypárti médiagépezet beindult és ezzel egy időben a parlamentben is megkezdődött a vita a Sargentini-jelentést elítélő kormánypárti javaslatról, amelynek a végén szavazásra kerül sor. Ez a Fidesz legújabb csapdája, amelybe az ellenzéki pártok ismét tátott szájjal rohannak be, mint abba a bizonyos erdőbe.

A Fidesz 2015-ben a menekültválság idején megnyert egy csatát és minden más politikai szereplő vereséget szenvedett. A menekültek elfogytak, a kerítés felépült, a hazát megvédték. A bevándorlásellenesek győztek a bevándorláspártiak ellen. De a csatának nem lett vége, Orbán Viktor győztes serege nem vonult le harctérről, hanem azóta is ott áll. És amíg megvert ellenségük továbbra is a Fidesz kedvenc csataterén kíván megküzdeni az igazáért, addig mindig vesztesek (bevándorláspártiak) maradnak.

A kormánypárt médiafölényével nem lehet mit kezdeni, az üzeneteket, amelyeket azon keresztül közvetítenek a választók millióihoz jutnak el. Ezen a csatornán már több mint 3 éve azt üzenik folyamatosan, hogy a bevándorlás rossz, de ennek ellenére mégis vannak olyanok, akik bevándorló országgá akarják tenni Magyarországot. Hogy ez igaz vagy nem lényegtelen, az üzenetet akarva akaratlanul mindenki megkapja, mert a lakosság nagy része ki van szolgáltatva a kormányzati propagandának.

A hírek szerint a csata még mindig tart. Az üzenet megint kiment „Ne engedjünk a zsarolásnak. Védjük meg Magyarországot”. Aki ebben a kérdésben ellentétes véleményen van az nem akarja megvédeni Magyarországot. És nem, nem lehet megmagyarázni, hogy nem erről szól. El kell fogadni, hogy a Sargentini-jelentésnek ez az értelmezési kerete, nem lehet rajta változtatni. Akárhányszor egy ellenzéki képviselő megnyilvánul a jelentéssel kapcsolatban csak a kormány állítását igazolja, hogy tényleg van itt olyan, aki Magyarország ellen tevékenykedik. Ebben a csapdában minél inkább vergődik az ellenzék annál mélyebbre kerül a kormánypropaganda mocsarában.

A parlament szavazni fog és aki majd nem ítéli el a jelentést, az a kormánypárti értelmezés szerint Magyarország ellen van, amiről a propagandának köszönhetően mindenki tudni fog. Ha az ellenzék asszisztál a kormány terveihez megint a vesztes (bevándorláspárti) oldalon fogja találni magát. Ha jót akarnak maguknak Sargentini-jelentést el kell felejteniük.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszolas.blog.hu/api/trackback/id/tr214279155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockjano 2018.10.03. 23:51:40

Ez egy totális tévedés.

Nem lehet a zsarnoknak engedni semmilyen téren semmikor sehogy.

Érvelni kell cáfolni átfordítani a kommunikációt másra... de soha sehogy sem behódolni.

AZ LMP-nek vége felélte tartalékait, értelme semmi. A kihulló Fideszesekre ácsingózni felesleges... ilyenek nincsenek...

blah 2018.10.04. 16:30:42

birkák! örüljetek, hogy meglopnak benneteket!

pioneer2016 2018.10.04. 17:36:26

Ez a gennyes Fidesz mindenről beszél, csak éppen a jelentés tartalmáról nem beszél. Most már minden kritikára "bevándorláspárti" szöveggel takaródzik. Egyetlen egy jogállamisággal kapcsolatos kifogást sem próbálnak megmagyarázni. Az egyszerű emberek ezt sajnos nem látják meg.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.04. 18:21:05

az ellenzek total luzer.nem tunik fel hogy 12 eve vettetek fel a szopoalarcot?
igen bizony 2006 dec 5...unneples most meg csodalkozas es vinnyogas.
soha a nemzet erdekeben nem voltatok kepesek azt mondani...kettosallampogarsag.?..legyen
vagy oszod utan...gyurcsany takarodj es uj lappal kezdunk
vagy a kvotanepszavazasnal hogy nem..nem engedjuk a sopredeknek hogy idejojjon.
es most nem ertik a sargentinit sem.
bena faszok.

törppicur 2018.10.04. 18:36:08

@pioneer2016: a jelentés tartalmát nehéz értelmezni. Igaz, van benne 12 pont, de azok kimunkálása valahogy az állításnál abbamaradt, a körültekintő bizonyítás, a "vádlott" véleményének bemutatása, annak cáfolata elmaradt.
A kormányon (ami ugye nem volt kérdezve) és a 10-15 menő balliberált szerveződésen túl létezik még vélemény, sokan a kormány mellett, vagy független véleményt is adhattak volna, ha kérdezték volna. Volt azon túl tételes cáfolat is, írásban, minden EU-képviselőnél, csak a "jelentésben" nem.
Így a jelentésnek nem tartalma volt, hanem még az adatgyűjtést megelőzően kimunkált üzenete, amire üzenettel lehet válaszolni.
Az üzenet valamikor 2019 májusban kerül megfogalmazásra, szavazásos formában. Itthon biztosan, de lehet Európa-szerte.

rallus 2018.10.04. 18:47:31

Optimista ellenzékünk van, különben nem alapozná a feltámadását Soros egyik háziasszony kategóriájú elkötelezettjének az egynapos magyarországi settenkedése alapján alkotott főművére...

Exploiter 2018.10.04. 19:09:12

A legfőbb baj, hogy a jelentés egyrészt ideológiailag vezérelt, ami alapból gáz, ha valaki netalán ne értene egyet az említett ideológiával.
Másrészt pedig több fontos és támogatandó pont mellett sok megosztó, vagy éppen kettős mércét alkalmazó / ostoba pontot is sikerült megalkotni.
Mivel egy csomag az egész, ezért nem lehet válogatni, vagy egyetértesz minden pontjával, vagy nem.
Szóval hamvába halt ötlet.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.10.04. 19:32:53

Értem, hogy a Fidesz ki fogja forgatni az ellenzék szavait és tetteit, de erre hogy lesz megoldás az, hogy ha az ellenzék semmit nem csinál?
Tudod, amikor valaki, aki ennyire rutinszerűen hazudik, mint a Fidesz, akkor azon nem sokat segít, hogy ha ráhagyod. Ő nem fogja abbahagyni a hazudozást, csak annyit érsz el, hogy úgy fog tűnni, hogy elismerted az állításait.
Ez olyan, mintha egy verekedésben vesztésre állsz és úgy próbálkozol kiszállni belőle, hogy te már nem ütsz többet. Ezzel nem azt fogod elérni, hogy vége lesz, hanem hogy laposra vernek. Nem tűnik nyerő stratégiának.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.04. 19:53:40

@Lord_Valdez:jaja
győztek 2006ban
aztán a kardlapokkal oszod utan
es az ervenytelen nepszavazast is gyozelemkent ünnepelték
es mégsem ok nyertek 3x 2/3al...hmmm
nem tunik fel?
annyira kiszamithatoan benak hogy habony rendel egy uj koktelt es ibizan 20 perc alatt megirja mi a kovetkezo 15 lepes.
szanalom...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.10.04. 20:00:53

@FILTOL:
Valóban bénák, de ez nem lesz jobb attól, hogy feladják.

Bogyó 2 2018.10.04. 21:02:20

@FILTOL: Semmiféle ünneplés nem volt 2006. december 5-én, mert nem is volt akkor semmi érdekes, de amúgy 2004-ben sem. Egyszerűen csak egy álságos, parasztvakítás iránt maradt érdektelen a nép. Hiszen kettős állampolgárság nélkül is létezett kedvezményes honosítás, kedvezményeket adó magyar igazolvány. A nemzet érdekét ugyanis ezek szolgálták. A kettős állampolgársággal eljátsszuk, hogy nem történt meg Trianon, ez egyfajta össznemzeti kábítószer, ami elbódít a valóságtól. Semmi baj nem lenne a külhoniak állampolgárságával, ha idetartoznának azok a területek, nyilván az lenne a természetes. De nem így van. Nem véletlen, hogy a Fidesz nem népszavazással vitte át a kettős állampolgárságot, és valahogy erről elfelejtettek konzultálni. Ők csak arról szeretnek, amit már rég eldöntöttek és úgyis tudni lehet előre, hogy az lesz a válasz. És eközben úgy biztosít egyeseknek jogokat, hogy kötelezettségek meg nem járnak vele. Hiszen, mit adott ehhez képest a kettős állampolgárság mondjuk egy Csíkszeredán élő magyarnak, aki ott éli mindennapi életét. A magyar állampolgárságával veszi igénybe az orvosi ellátást? Úgy kér önkormányzati segélyt? Aszerint büntetik vagy sem a gyorshajtásért? Aszerint fizet adót, tb-t? Aszerint jár a gyereke iskolába? Aszerint fejlesztik a települését? Meghatározza a boltban az árakat a számára? Aszerint kell katonai szolgálatot, polgári védelmi szolgálatot teljesítenie? Nem. Minden szempontból a román állampolgársága határozza meg az életét. Egy államhatalom ugyanis egy meghatározott földrajzi területen tudja érvényesíteni a szuverenitását. Mire jó neki a magyar állampolgárság? Leszavazhat a Fideszre. Hát ez a "valóban" nagy "nemzeti érdek". A Fidesz elbódította őket és négy évente meghívatja velük magát egy újabb körre. Ők meg szorgalmasan szavaznak egy olyan Parlamentre, amely rájuk nézve nem alkot törvényeket.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.10.04. 21:06:38

A Sargentini jelentés egy mikuláscsomag az ellenzéknek. Gyerekes hittel még elfogadható, de a komolyabb elemzést nem bírja. Nagyjából ugyanaz a szerepe, mint Horváth András híres zöld dossziéjának, de annak nullával határos tartalmát legalább el lehetett rejteni a közvélemény elől, miközben Horváth debilen mosolyogva lengette a dossziét a fotósok kedvéért

Szóval tessék örüni a csomagnak, de gyanítom egy nagy gyomorrontás lesz a vége

Bogyó 2 2018.10.04. 21:17:00

@FILTOL: A te felfogásod tipikusan az erősebb kutya baszik-féle trollfelfogás, a győzteshez való állás, a nyertesek mellé csapódás, amely már teljesen nélkülözi a moralitás vizsgálatát. Számodra az számít ki a nyerő, nem az, hogy ki a jó, a tisztességes. Te a nyerőkhöz akarsz tartozni és kész. Pedig a demokrácia a játékról szól, nem a nyerésről. Ott soha nincs vége a meccsnek, csak néha vezet valaki, hol ez, hol az. De itt nem, itt Orbán le akarja zárni a dolgot, ti meg tapsoltok hozzá. Pedig akkor érdemelne tapsot, ha a szabályok változtatása nélkül is kétharmada lenne, meg ha a választók tényleg kétharmada, de legalább a többsége szavazna rá anélkül, hogy agitprop eszközzé süllyesztette volna a közmédiát és meghagyta volna a HÍR-tv-t meg az Echo-t az okádásra. Akkor talán Simicska se farolt volna ki. Az ilyen társadalmak kapják meg mindig a maguk diktatúráját, lövészárkait, tömegsírjait. Ugyanis a harcnak sose lesz vége, tudod, "a nemzetközi helyzet fokozódik" és amikor az ellenzék ledarálódik, (hiszen ez a cél nem?, nem gondolkodtok ti valós többpártrendszerben) majd előbb-utóbb előjönnek a fideszen belüli elhajlók is a fideszes sorosisták, bevándorláspártiak, s ti is sorra kerültök, de az egységes zászlóig is már sokan ledarálódtak jobbról is, az egykori Fideszesektől, az MDF-esektől, a kisgazdákig, Fodor Gábortól Kupa Mihályon át Dávid Ibolyáig és Jeszenszky Gézáig meg Simicska Lajosig. Ez a habony-féle recept, itt csak a temetők csendje hoz majd csendet, ez a ti országimázsotok.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.04. 21:17:00

@Bogyó 2: nem baj ha nem erted.
mi ertjuk mit jelent ma egy ukrajnaban elo testverunknek a zsebeben lapulo magyar útlevél..amikor 500 gyereket akarnak a frontra vinni.
majd ugyanezt ugyanezzel a tempovel fejsd ki egy izraelinek...hogy szart sem er a kettos allampogarsag amit az allamuk adott a kulhoniaknak.
sok sikert.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.04. 21:22:10

@Bogyó 2: mi abban az erosebb baszik felfogas te ember...hogy azt allitom a baloldal meg taktikai okbol is (a nemzet erdekeit most hagyjuk..azt sosem erdekelte őket) jobban jartak volna ha...
1)2006ban magszavazzak a kettosallampogarsagot
2)kibasszak ferit ott helyben őszödön
3)megszavazzak a kvota ellenes alkotmanymodositast...
a huje erkolcsi maszlagod nem erdekel.lassan 40 eve antikommunista vagyok.leszarom a komcsi geciket es a balos faszok vergodeset es orommel veszem a manapsag divo halaltusajukat.
sajnos ez van.

Bogyó 2 2018.10.04. 21:40:28

@FILTOL: Te nem érted, fogalmad sincs hogyan működik. Na, mesélj, mit jelent? Ha van magyar állampolgársága, akkor nem hívják be Beregszászon sorozásra? Nem viszik el? Akkor nem köteles eleget tenni az ukrán állampolgárságából származó előírásoknak? Kifejezetten el kell titkolniuk, ha felveszik az állampolgárságot, az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat kutatja is őket. Szerinted ez a valós segítség? Meglehetősen közeli ismerősöm jött át egy Beregszász melletti faluból a 90-es években, akkor is volt háborús helyzet, és vittel el srácokat. Ő itt tanult és nem ment haza. A magyar állam ha itt van, akkor meg tudja védeni, egyszerűen nem adja ki, tudod ezt hívják mondjuk menekültstátusznak, még, ha le is járattátok ezt a fogalmat. Ahhoz, hogy valakinek menedéket adj, ahhoz nem kell állampolgárság. Ha meg otthon van, nem, nem hogy szart sem ér kifejezetten hátrány. Azt ugye te se gondolod komolyan, hogy a határon nem tudják beazonosítani és ha keresik akkor mégis kiengedik, mert magyar útlevele van. Ilyen mesékkel etetitek egymást Pesten? Az izraeli külhoni állampolgárságról nem tudok semmit, ezért nem tudom mit ér, mivel jár. De én élből jogilag tartom nonszensznek, hogy egyes polgárok csak jogokat kapnak, a terhekből meg nem részesülnek akkor sem, ha azok viselésére egyébként teljesen alkalmasak. Ez tipikusan a kibicelés esete, egyszerűen üres a mérleg másik fele. Gondolj bele, mi lenne, ha minden egykori angol leszármazónak brit állampolgárságot adnának? Az USA eldöntené az angol választásokat? Értem én, hogy vannak országok, ahol van még ilyen, de szerencsétlen eset, ott is hasonló politikai motivációk lehetnek, vagy jelentéktelen az arány. De ettől még igazságtalan. Az a normális, ha az dönt a közösség sorsáról, aki része a közösségnek. A közösségnek meg az a része, aki a jó és rossz következményeket is viseli. Nem venném el egyből, ha valaki pl. elhagyja az országot, de ha másutt is állampolgár lesz, akkor előbb-utóbb normálisabb, ha csak ott lesz, ahol valóban él. De még ez is másabb, mert legalább a múltja ideköti. De aki talán életében sem tette be a lábát az országba, csak a dédapja idején még idetartozott a terület, az ma már ne szóljon bele a vezetőválasztásba. Ilyen alapon kiterjeszthetnénk az önkormányzati választásokra is, mi pl. szegediek fogjunk össze adjunk szavazati jogot annak is aki ma debreceni, de a nagyapja szegedi volt. Ugyanaz a logika, de ugyanúgy igazságtalan. Az, hogy egy külhoni magyarral kulturálisan összetartozunk, hogy ebben segítsük, hogy az ottani megmaradásukat elősegítsük, annak nem az a módja, hogy szavazati jogot adunk neki, hogy ő mondja meg, hogy nekünk ki döntsön az adónkról, iskoláztatásunkról, településfejlesztésünkről stb. Hanem pártok feletti módon kell nemzeti stratégia alapján segíteni őket. De itt nem ez a cél, nem az ő segítésük, hanem a szavazatvásárlás. Segíteni szavazati jog nélkül is lehetne.

Bogyó 2 2018.10.04. 21:52:03

@FILTOL: Megválaszoltad magad."a baloldal meg taktikai okbol is (a nemzet erdekeit most hagyjuk..azt sosem erdekelte őket) jobban jartak volna ha..."
Hát baszki mert nem voltak eléggé fideszesek, nem taktikáztak, hanem lehet, hogy tényleg úgy gondolták, hogy ez egy parasztvakítás és nem így kell segíteni a külhoniakon.
"huje erkolcsi maszlagod nem erdekel." Tudom, erről beszélek én is.

"Lassan 40 eve antikommunista vagyok." Akkor lapozd fel a kommunizmus történetét, nézd meg mik voltak vele a problémák, tanulmányozd a Kádár-rendszer tipikus jegyeit aztán vesd össze a mai magyar fideszes valósággal. Ahol újjáélednek az egykori tanácselnökök, a párttitkárok, az egypártrendszer, a megtűrt ellenzék, az egypofájú média, a leválthatatlan hatalom, az államosítások, az elvtársi vadászatok, az üresfejű pártkatonák vezető pozíciókba helyezése a szellemi és szakmai felkészültségűek helyett, a nyugdíjasok hülyítése és etetése. Ennyire megtéveszt a keresztényes-jobbos maszlag? Ha lehántod, ugyanazok a z elvtársak, akik persze a kommunizmusban sem hittek anno, hanem idomultak, mint az egykori nyilasok az ÁVo-ba.

törppicur 2018.10.04. 21:52:29

@Lord_Valdez: Bocsi, sztem Nálad is megült a kettős mérce.
Ha a Fidesz hazugságai miatt jogosnak tartod a zajongást, a Sargentini katyvasz hazugásgai miért ne követelhetnének felzúdulást?
Csak kérdem

Bogyó 2 2018.10.04. 21:57:40

@maxval balcán bircaman: Tudjuk, hogy te sem gondolod ezt komolyan, de értjük, hogy muszáj megtenned.
A magyar jogállamisággal semmi probléma. Itt minden teljesen a klasszikus jogállami elvek szerint és demokratikusan működik. Csak a bevándorláspárti Európa, akit amúgy mi az akarata ellenére is meg akarunk védeni de mindenáron. Hát persze...

Bogyó 2 2018.10.04. 21:58:34

@törppicur: Pontosan mik a hazugságok a jelentésben?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.10.04. 22:05:05

@törppicur:
A Sargentini-jelentés valóban sok helyen tökéletlen, de nem ugyanaz a kategória. Más dolog pontatlan és nem alapos munkát végezni és más dolog éjjel-nappal pofátlanul hazudni.

illaim 2018.10.04. 22:14:50

@törppicur: Lennél szíves részletezni, hogy mi a hazugság a Sargentini jelentésben?

törppicur 2018.10.04. 23:09:03

@Lord_Valdez:
bocs, de a politikai célú és szakmaiatlan megközelítés alapján tökéletlen, pontatlan és nem alapos munka terméke nem hazugság?

törppicur 2018.10.04. 23:13:39

@Lord_Valdez: egy kicsit megengedőnek látszol a tieiddel, ezt neveztem kettős mércének.
Ezzel a Sargentini-cuccal (szerintem is tökéletlen, pontatlan és nem alapos munka termék) olyan döntést akarnak előkészíteni, ami szintén csak hazugság lehet. Ráadásul szembe megy a választói akarattal. Ha gondolod, továbbvihetjük ezt a beavatkozást a demokráciaexport sok helyen bizonyított tökéletlen, pontatlan és nem alapos munka felé, remélem, addig nem jut el az ŰGY

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.10.05. 07:50:57

@törppicur:
Akkor nem értesz semmit. Nem mieink. Semmi közöm ehhez a nőhöz. Nem mieinkről, tieidről beszélünk, hanem tényekről.
Arról van szó, hogy igaz-e, hogy Magyarországon gondok vannak a sajtószabadsággal? Igaz, vannak. A jelentés részleteiben pontatlan, de nagy vonalaiban igaz.
Igaz-e, hogy gondok vannak az igazságszolgáltatás függetlenségével? Igaz. A jelentés részleteiben pontatlan, de nagy vonalaiban igaz.
Ez nem ugyanaz, mint amit a Fidesz művel: az EU sorosista, bevándorlóista befolyás alatt van, meg ilyesmi. Ebből ugyanis csak az elválasztó vessző igaz.

"Ráadásul szembe megy a választói akarattal."
Ezt a bullshitet el kellene már felejteni végre. Egy jogállamisági vitában ez annyira releváns, mintha azt mondogatnád, hogy antanténusz szórakaténusz.

Az "Alapjogokért" Központot ne idézzük már, mert übergáz. Ez a Fidesz egyik álcivil szervezete. És ennek megfelelően hazudik is.

"1. Az Alkotmánybíróság hatáskörét nem korlátozták: egyes tekintetben nőtt, másokban – volt, hogy testület kérésére – csökkent. "
Azért korlátozták, mert az alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette az egyik alkotmánymódosítást. Erre volt a válasz az, hogy jó, akkor azt nem vizsgálhatjátok, de ezt nem ők kérték ám.

"2. A választókerületek újrarajzolása az Országgyűlés alkotmányos kötelezettsége volt és –szemben a korábbi szabályokkal – éppen ez biztosítja a választójog egyenlőségét."
Semmi nem kötelezte a Fideszt arra, hogy csökkentse a képviselők számát. Saját magának csinált egy "kötelezettséget", amit arra használt, hogy növelje a győztes párt mandátumainak számát. Más alkotmányos kötelezettségeinél érdekes módon valahogy nem ilyen lelkiismeretes.

"3. Az Európai Unió Bizottsága részletes vizsgálatnak vetette alá a 2010-ben elfogadott magyar médiaszabályozást: ennek során bebizonyosodott, hogy az új törvények teljes összhangban vannak az uniós joggal."
Hosszasan vitáztak a magyar médiaszabályozásról. Azóta viszont főleg nem jogszabályi eszközökkel szívatják a nem baráti médiát, hanem olyan trükkökkel, hogy
- nem adják ki a közérdekű adatokat, csak pénzért
- beleavatkoznak a hirdetési bevételekbe
- extra adókat kapnak, amit a baráti cégeknél indokolatlan hirdetésekkel kompenzálnak pl. az egyébként monopol helyzetben lévő MVM hirdeti magát
- nem válaszolnak az újságírók kérdéseire
- perelhetővé teszik mondvacsinált okokkal őket (pl. a HVG-t a Nagy Harácsony szóviccért) stb.

"4. A külföldről finanszírozott nem-kormányzati szervezetek „regisztrációja” az
átláthatóságot szolgálja: ha elfogadnánk a jelentés érvelését, az azt jelentené, hogy az egyesülési jognak a transzparencia követelménye – egy kiiktatandó – gátja."
A nem-kormányzati szervezetekről szóló jog eddig is előírta a transzparenciát és nem is volt gond vele, amíg a kormány szemet nem vetett a norvég alap pénzére.
És gondoskodtak arról is, hogy ne vonatkozzon pl. egyházakra, mivel azok jól szolgálják a kormány érdekét.

"5. A „Stop, Soros!” törvénycsomag célja a Magyarország Alaptörvényében és a releváns nemzetközi dokumentumokban egyaránt szereplő első biztonságos ország elvének érvényesítése a magyar és uniós állampolgárok biztonságának garantálása érdekében."
Ez a törvénycsomag egy nem létező problémát kíván megoldani.
A valódi problémája nem az állítólag bevándorlást segítéssel van, mert ilyen nincs. Azzal van, hogy jogvédő szervezetek. És, mint ilyenek mindig azon az oldalon vannak, akiket jogtalanság ér.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.10.05. 07:53:27

@törppicur:
"6. Magyarország Alaptörvénye a hagyományos európai családmodellt részesíti védelemben, de garantálja a férfiak és nők teljes egyenjogúságát is."
Nem részesíti védelemben, hanem kizár mást.

"7. Magyarország Alaptörvénye alapján a házasság kizárólag egy férfi és egy nő közötti kapcsolatként értelmezhető, ami nem korlátozó, hanem a józan észnek és a hagyományoknak megfelelő meghatározás."
Ehhez nem is kell kommentár. Nem korlátoz, csak tilt.

"8. Éppen az áll összhangban a nemzetközi jog eredeti értelmével, hogy a magyar hatóságok nem nyújtanak védelmet olyan menedékkérelmezők számára, akik biztonságos országból vagy ilyen országon keresztül érkeznek Magyarországra."
Ez a bizonyos "eredeti értelem" részben valós. Abban az értelemben, hogy valóban az volt a jogalkotó szándéka, hogy biztonságos országból ne jöjjenek. Olyat viszont nem mondott, hogy biztonságos országon keresztül se jöjjenek. Ezt már a magyar kormány találta ki.
Amellett, hogy a magyar állam már a kérelem benyújtását is akadályozza, ezért nem tudhatja azt, hogy ki is jött honnan. De mondjuk, pont, ez a célja. Mivel úgy gondolja, hogy Szerbia biztonságos ország, ezért senki se nyújthat be jogosan menekültkérelmet. Így igazából senkivel se kell foglalkozni. Csak ezt így hangosan nem szívesen mondja ki, ezért trükközik.

"9. A magyar tranzitzónák a vonatkozó uniós irányelvnek megfelelően lettek kialakítva, Szerbia felé nyitottak, ezért fogalmilag nem zárt létesítmények."
Itt megint a Fidesz szokásos jogászos trükközését látod. Formálisan igaz, hogy nincsenek fogva tartva, de azért mindenki látja, hogy az irányelvek kissé meg lettek erőszakolva.

"10. A röszkei határátkelőnél történt cselekmények miatt megvádolt Ahmed H. ügyében még nem született jogerős ítélet, ráadásul a hatalmi ágak szétválasztásának alapelvét sértené, ha a kormány bármilyen úton beavatkozna az eljárásba."
Ez nagyon jól hangzik, de egyrészről, nem szokta zavarni a Fideszt, hogy olyanokat mondjon, hogy "társadalmi elvárás", hogy valamilyen ítélet szülessen. Másrészről, a bírói függetlenség komoly csorbát szenvedett az Országos Igazságszolgáltatási Tanács megszüntetésével. Harmadrészről, ezt a bizonyos terrorizmus törvényi meghatározását direkt rá írták. Igazából, ha nem erőlködnének azon, hogy terroristává ítéljék, akkor semmilyen nemzetközi felháborodás nem lenne. Ha egyszerűen elítélnék, hatóság elleni erőszak, garázdaság stb. miatt.
Ehelyett a Fidesz olyanokat talál ki, hogy Brüsszel azt akarja, hogy a bevándorlókat enyhébben ítéljék meg, meg ilyesmi. De ez egy baromság. Annyit akarnak, hogy ne terjesszék már ki a terrorizmus kifejezést.

"+ 1. Magyarországon a sztrájkra vonatkozó új szabályozás alapján sem tilos a munkabeszüntetés."
Itt pl. tényleg pontatlan a jelentés, mert csak bizonyos szakmára tiltották be, illetve beiktattak bizonyos korlátozásokat, amik nehezítik a gyakorlati megvalósítását.

törppicur 2018.10.06. 00:01:12

@Lord_Valdez:
Bocs, csak most írok.
A tényekről senki nem beszél, se te se és, se sargentini. A tények különböző fénybe történő állítása, faragása, feltupírozása folyik.
Te igenis a tieidnek hiszel, bár szervezetileg lehet, nem tartozol egyik ballib alakulatba, én sem vagyok fideszes.
A jelentés nem pontatlan, hanem hamis, a megírásakor sem volt cél a tényszerűség, a korrektség, esetenként még a hozzáértést is elkötelezettséggel helyettesítették.
A jogállamiságról szóló vita helyett egy antiorbán kampányt sikerült rittyenteni, ami a választói akarattal szembe megy és nem szól semmiről, csak megágyaz a demokráciaexportnak. A választói akarat márpedig számít. Nem tudom te kire szavaztál, de a magasan második erő sem kapta meg a felét a Fidesz szavazatoknak, plusz ha ők nyernek, ti is meg a fidesz is rosszabbul jár.
Nem gondolnám helyesnek az Alapjogokért Központ lehúzását, minthogy a sargentini-csapat, vagy a Magyar Helsinki és más forrásaival összevetve nem érdemli meg. Lehet, te nem szereted őket, de már megint kettős mércézel. A hazudik is meg cseppet erős, mivel szakmaibb, mint maga a jelentés. Igaz ez nem 100m síkfutás, hogy mérhető legyen, de fogadd el más vélemény is létezik.
A válaszokra visszatérve.
1. A költségvetési témájú hatáskörcsökkentést szerintem sem az AB kérte. De biztos vagy abban hogy másban nem kért módosítást és nem növekedett a hatásköre?
2. Te a képviselők számáról írsz (amit egyébként minden oldal csökkenteni szándékozott), a kifogás viszont a nem azonos súlyú körzetek kiegyenlítéséről szól.
3. A sajtó jogszabályt levizsgálták, javították. Elmúlt. Amiket írsz az részben sírám, részben vádaskodás
4. A külföldi szervezeteket miért kevered a magyyar egyházakkal?
5. OK, ha nincs bevándorlás segítés, nem lesz hatása a törvénynek. Ha mégis lenne illegális migráció támogatás, akkor meg lesz. Nincs olyan illegális tevékenység, aminek a támogatása fölött szemet kellene hunyni. Aki illegálisan mozog, azt már nem is érheti jogtalanság.A legális migránsok jöhetnek.
6-7. A családmodellel teljesen egyetértek, az egyenjogúsággal szintúgy. A nem hagyományos családmodell is választható, együttélés formában. Aki ezt idekeveri, pl sargentiniék, olyan belső dolgokba akar beleszólni, amihez semmi köze, a korlátozás nem helyes kifejezés, csak definiálás történik. a buzitüntetés , mint kötelező szabadságfaktor meg röhely.
8. Ha az első országban menedéket kell kérni, akkor nem lehet rajta és másik 10-en átnyargalni.
9. Te trükközést írsz, de azt mondod igaz, akkor?
10. Röszke - rosszul hangzik, de ha ott Ahmedet meg még 50 másikat lelőnek, ahogy nálunk fejlettebb demokráciákban normális (ld. USA, Spanyolország, stb), esetleg lenne miről beszélgetni, de a kerítésbontás, téglahajígálás, hagszórós irányítás azért elég erős ahhoz, hogy megálljon a terrorizmus-állítás

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2018.10.06. 09:21:15

@törppicur:
A világ nem Orbán Viktor körül forog. Tudom, hogy a Fideszesek azt hiszik, hogy a világon minden a Fideszről szól. Ha rossz az idő, az a Fidesz ellen van. Ha esik a forint, akkor megtámadták Magyarországot stb. De nem.
Annak, hogy mi számít jogállami gyakorlatnak, igenis objektív kritériumai vannak. Tehát nem vélemény kérdése, hanem ténybeli kérdés. És a választói akarat sem változtat rajta, mint ahogy a Föld alakja se változik meg attól, ha többségbe kerülnek a laposföldesek. Az EU magát egy civilizációs elitklubnak tartja, ezért igen magasra teszi a mércét a jogállamiság tekintetében, viszont nem csak Magyarországgal szemben. Az, hogy Magyarország teljesít a legrosszabbul az EU-n belül, nem kettős mérce.

Vélhetően a Helsinki Bizottság forrásai valóban eltörpülnek az Alapjogokért Központé mögött (nem lehet tudni, mert ez utóbbi nem működik transzparensen, az előbbi igen, róluk lehet tudni, hogy 381 millió forintból gazdálkodtak), de az nem kettős mérce, hogy mindkettő jogvédőnek mondja magát, de csak az első foglalkozik jogvédelemmel. A második a kormánypropagandát próbálja mentegetni. Erről magad is meggyőződhetsz, hogy megnézed, hogy miket nyilvánulnak meg.

1. Ők az actio popularisra gondoltak (a nép bármely tagja kezdeményezhetett alkotmányossági felülvizsgálatot), de nem ez volt az egyetlen terület, ahol visszavágták a hatáskörét. Te tudsz valamit, ahol növekedett volna?
2. Nem rémlik, hogy Medgyessy Péter óta bárki is emlegette volna, de nem ez a lényeg, hanem a működés mód. Azzal takarózni, hogy alkotmányos kötelezettség volt, igen álszent, amikor a célból írod az alkotmányt.
3. Ezek a bizonyos "sirámok és vádaskodások" a legfontosabb dolgok. Nem tudom, hogy éltél-e már a Kádár-rendszerben vagy sem és nem is fontos. Ők nem zárták börtönbe az ellenzékieket. Nem, az ilyen típusú elnyomás nem célravezető. Mártírt csinál belőlük és világossá teszi az elnyomást, összetereli az elégedetlen embereket. Ezért a nyílt elnyomás nagyon költséges. Ehelyett inkább elbocsájtottak a munkahelyről, véletlenül pont 2 ponttal lemaradtál a felvételi ponthatárról, véletlenül pont téged szúrt ki a rendőr, hogy 61-gyel mentél a 60 helyett és így tovább. De attól, hogy gondosan le volt papírozva az elnyomás, az még elnyomás volt.
A Fidesz pontosan ezt csinálja. Nagyon ügyel arra, hogy a törvény betűjét ne sértse meg. A szellemét, azt simán.
4. Ezek nem külföldi szervezetek, hanem magyar szervezetek, külföldi anyaszervezettel. Mint amilyen pl. a katolikus egyház is.
5. Lesz hatása: a hisztériakeltés. Ez is valódi célja.
"Nincs olyan illegális tevékenység, aminek a támogatása fölött szemet kellene hunyni."
Akkor hogy akar adót kivetni rá? Nem érzed, hogy mennyire sántít az egész? Illegális tevékenység támogatása is illegális, de 25% adót kell utána fizetni. Sőt, eleinte még azt is akarták, hogy regisztrálni kelljen a BM-nél. Érted ezt? A bűnelkövetőtől elvárjuk, hogy regisztráltassa magát.
6-7. Ez valóban nem tartozik szorosan a témához. Segíti a képet az Orbán-rezsim természetéről, de nem tartozik szorosan ide.
A buzitüntetés viszont alapvető jog. Nem azért, mert buzik, hanem mert a gyülekezési jog csak speciális esetekben korlátozható és a felvonulók nemi vonzalma nem ilyen.
8. A dolog úgy nézett ki, hogy volt az 1957-es genfi egyezmény, ami semmit nem mondott a biztonságos országokról. Ez került bele az 1989-es magyar jogszabályba.
Aztán volt a 2000-es években felvetették, hogy valamit kellene kezdeni az ún. asylum shoppinggal, ami azt jelenti, hogy ha valaki már kapott menedékjogot valahol, akkor ne kérhessen máshol is, ahol jobbak a körülmények (ez egy visszaélési lehetőség volt). Ezért a 2007-es magyar jogszabályba belekerült egy olyan, hogy a menedékkérőnek nyilatkoznia kell arról, hogy egyik biztonságos országban sem kapott menekültstátusz. A legújabb frissítésben ez sem kell, hanem automatikusan visszautasítanák, elvégre nem biztonságos országból nem lehet idejutni. De ugye látod, hogy ez megint egy jogi trükközés arra, hogy úgy tegyünk, mintha betartanánk, de nem.
9. Nem látod, hogy mennyire átlátszó a dolog? Mi fogja várni Szerbiában, ahonnan jó eséllyel eddigre más ki is van tiltva? (ld. úgy teszünk mintha)
10. A terrorizmusnak nincs egy általánosan elfogadott, precíz definíciója, de abban mindenki egyetért, hogy a félelemkeltésen keresztül akar célt érni.
Ez alapján, ez nem terrorizmus. Ezt úgy hívják, hogy zavargás, illetve hatóság elleni erőszak. Csak azért akarják terroristává minősíteni, mert jót tenne a kormányzati kommunikációnak, hogy lám, megvédtünk egy terroristától.
Az USA nem normális demokrácia. Spanyolországban meg nem lőttek le senkit. Gumilövedéket használtak, ami elfogadott eszköze az erőszakos zavargások kezelésének. És itt hívnám fel a jogállamok egyik ismérvére, az arányos erőszak alkalmazásra.
süti beállítások módosítása