Közbeszólás

Orbán beengedte a törököt a várba

2018. október 09. - KA11

Abban igaza van Orbán Viktornak, hogy Magyarország Európa védőbástyája. Ami alattunk van az a vad Balkán, mögöttünk Európa annak minden értékével együtt. Csakhogy a miniszterelnök ebbe a védőbástyába vezette be kézen fogva a törököt.

Az államközi kapcsolatok nem lehetnek akadályozva holmi világnézeti különbségek miatt, főleg akkor, ha két állam egy közös katonai szövetség tagja. Az, hogy a magyar miniszterelnök találkozik a török elnökkel önmagában nem probléma, Merkel, Macron és May is találkozott Erdogannal. Az említett nyugat-európai vezetők az Erdogannal történő találkozás idejére viszont nem alakították át országuk rendvédelmi szerveit politikai rendőrséggé ahogy az történt nálunk. Nem helyes minden rendőri intézkedésnél diktatúrát kiáltani, hiszen a rendőrség az egyedüli szerv  amelyik hivatalosan is használhat erőszakot a törvények betartása érdekében, de hogy a központi költségvetésből fenntartott rendőrséget karhatalomként használják az már aggályos.

Orbán Viktor az MTA épületében fogadta Erdogant, amely alkalomra a felkent ellenálló, Gyurcsány Ferenc és pártja demonstrációt szervezett volna az épület előtti parkolóba. A DK tüntetés az elmúlt hetekben tapasztaltak alapján nem zavart volna sok vizet, azonban nem engedélyezték, viszont egy másikat gyakorlatilag ugyanazon a helyen igen. Ez pedig egy itt élő törökök által szervezett szimpátiatüntetés volt.

Vagy engedni kellet volna mindkettő tüntetést mert elfértek volna az MTA körül, (már a méretük miatt is) vagy mindkettőt betiltani. Azonban ez a kettős mérce, hogy ami tetszik az államnak azt engedik, ami meg nem azt betiltják, az nem egy egészséges demokrácia ismertetőjegye (nem mintha a bottal való csapkodás az volna). Az meg egészen abszurd, hogy a bevándorlásellenes kormány a magyarok helyett a félholdas (nem Jobbikos) zászlót lengető törököknek engedi meg hogy szimpátia tüntethessenek.

Az is abszurd volt, ahogyan a rendőrség legalább 20 fővel és csapatszállító járművekkel biztosította 20 tizenéves hétfő esti bandázását, ugyanolyan buzgósággal mintha csak a bokorból traffipaxoznának a 30-as tábla mögött.

Ahogyan korábban a kínai miniszterelnök látogatása idején a tibeti zászló-tiprás esetében, úgy most is indokolatlan rendőri intézkedésekre került sor azok ellen, akik a török elnök látogatása miatti ellenérzéseiknek kívántak hangot adni. Az igazoltatások és akadályoztatások indokoltságát hivatalosan meg lehet magyarázni, de mindenki számára észrevehető, hogy a cél csak a kicsinyes hatalmaskodás és erőfitogtatás volt az állam részéről.

Ezzel mintha csak az lett volna a szándék, hogy a vendég otthon érezze magát és ugyanolyan „békében” teljen Erdogan látogatása Budapesten, mintha csak Isztambulban lenne, ellentüntetők és kellemetlen újságírói kérdések nélkül. Európát nem sikerült megvédeni mert, ha csak egy napra is de Buda(pest) ismét török város lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozbeszolas.blog.hu/api/trackback/id/tr3414290803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.10.09. 22:14:48

"Ezzel mintha csak az lett volna a szándék, hogy a vendég otthon érezze magát"

Úgyvan, ez a vendéglátó kötelessége. Főleg ha a vendég diplomáciai látogatást tesz.

ulpius66 2018.10.09. 22:29:21

Kedves KA11!

Úgy látom a te megpróbálsz a csomón is kákát keresni!

ulpius66 2018.10.09. 22:37:06

Kedves KA11!

Azt meg mán csak halkan kérdem: "az Orbán-kormány csinál valamit jól is?"

Gondolom, ha a rendőrség engedte volna a két tüncit az MTA előtt, és balhé lett volna, akkor most azon hőbörögnél......

Viszont arra rájöttem, hogy kár is vitatkozni veled, hisz te mindent, de mindent sokkal, de sokkal jobban tudsz, mint a kormány.........

Hamihami 2018.10.09. 23:30:17

KEDVES NEM KORMANYPARTI KOMMENTELOK!
Igazsag szerint csak egy probara csinaltam itt egy nicket es komenteltem parszor, mert meg akartam nezni, hogyan mukodnek a fidesz berkomenteloi.
Egy nagy kerdes merult fel bennem: a nem kormanypartiak miert komentelnek? Miert irtok ide? Miert pazaroljatok az idotoket es adjatok a lovat es a munkalehetoseget azoknak, akik ezzel penzt keresnek? Ok, ellentetben veletek, nem a szabadidejuket hasznaljak, nem meggyozodesbol irnak. KIT AKARTOK MEGGYOZNI??? Birkaekat? Ok koszonik szepen a penzkereseti lehetoseget, nelkuletek nem lenne munkajuk!
Vagy azt a nehany fideszest akarjatok meggyozni par kommentel, akik ejjel-nappal a kozteve hirein lognak es a Kossuth radio penteki reggeli adasat eszik nagykanallal? Most komolyan???
Vagy egymast akarjatok meggyozni? Azt meg minek???
Lehet, hogy fura, amit mondok, de a legjobb strategia az lenne, ha azt az idot, amit ezekre a parttalan vitakra fecsereltek, olyanba fektetnetek, amik valoban okozhatnak valtozast. Peldaul mi most a fidesz egyik akhilesze? Hat az europai ugyeszseg egy ilyen dolog. Akkor miert nem hasznaljatok ki a kapcsolataitokat, on- es offline, hogy minel tobb emberhez eljusson es alairja a nepszavazasi kezdemenyezest. Miert nem osztjatok meg minel tobb emberrel, FB-n, blogokban, youtube-on, twitteren, linkedinen vagy barmin, amivel sok emberhez eljutnak azok a hirek, amik a korrupciorol, sunnyogasrol, kirekesztesrol es a propaganda hazugsagairol szolnak??? Sokkal, de sokkal nagyobb haszna lenne annak, minthogy itt munkalehetoseget adtok a berkommenteloknek. Ok beloletek elnek!
Ha nincs kivel vitatkozniuk, mit fognak csinalni? Meg par hetig minden cikkhez odairjak a baromsagaikat meg hogy fake news, elbeszelgetnek egymassal, es aztan? Mikozben ti egy nagy halom emberhez tudjatok eljuttatni a kormanynak kenyes dolgokat.
Valszeg erre a komentemre majd megirjak, hogy hulye vagy, nem jo a kiindulopont, faszsagokat beszelsz stb.... es? Egy masodpercet nem fogok azzal tolteni, hogy barmilyen vitaba szaljak veluk, mert azzal csak a napi adagjuk elereset segitenem, semmi mast.
Ha valakinek van epkezlab otlete, hogy a gyakorlatban ezt hogyan tudjuk megvalositani, ne tartsa titokban!
Ezt bekopizom meg jo par cikk ala kommentkent, hatha lesz valami foganatja es elindit valamit.

arabok balrol 2018.10.10. 00:12:11

"Az, hogy a magyar miniszterelnök találkozik a török elnökkel önmagában nem probléma, Merkel, Macron és May is találkozott Erdogannal. Az említett nyugat-európai vezetők az Erdogannal történő találkozás idejére viszont nem alakították át országuk rendvédelmi szerveit politikai rendőrséggé ahogy az történt nálunk."

Ha te mondod elhiszem - s erre felepit egy posztot baszki.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.10. 06:38:01

A múltkor meg Mertkell SS-rohamosztagai foglalták el Budapestet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.10. 06:41:56

"nyugat-európai vezetők az Erdogannal történő találkozás idejére viszont nem alakították át országuk rendvédelmi szerveit politikai rendőrséggé"

Így igaz. Jól emlékszem, hogy amikor a török elnök Berlinben járt, nem volt se rendőri védelem, se semmilyen biztosítás. A liberális német polgárok mozgását se állították le, mind emlékezhetünk jól arra a pillanatra, amikor a török küldöttség éppen sorban áll, útlevélellenőrzésnél. Maga Erdoğan se volt kivétel, alaosan kikérdezték a repülőtéren, meg is motozták.

Dehát Németország igazi liberális demokrácia, míg Mo. kőkemény fasiszta diktatúra...

szamaritánus 2018.10.10. 07:04:43

@Hamihami: te meg minek kopizod ezt mindenhova?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.10. 07:15:11

Aszondja ez a balkáni paraszt erdögen, hogy elege lett abból, hogy nem kap választ az eu csatlakozási kérelmére 1963 óta az oszmán birodalom. Mit nem ért ezen ez a sík köcsög? Hát felvették az eu-ba elmaradott országát? Nem. Akkor kapott választ? Igen. Az eu nem kívánja őket soraiban. Ahogy lassan türk szittyaparaszt haverjait, az orbanisztáni köcsögöket sem fogja szívesen látni soraikban.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.10.10. 07:27:17

Az is tetszett, amikor a keresztény európa megmentője, az orbanisztáni diktátor egy iszlám baba türbéjében imádkozó muszlimokkal gazsulált.

Brix 2018.10.10. 07:45:44

Nem nagyon èrtem Orbán, hiszen a törököket gyűlöljök 150 èves uralmuk miatt, amely során Magyarország olyan súlyos vesztesègeket szenvedett , ami több száz èv szenvedèshez ès Trianonhoz vezetett...1500 - ben mèg kb. 3,5 millióan èltek a Magyar Királyság területèn, kb. 80%- os magyar nèpessèg aránnyal, 1700- ra maradtunk 3 millióan , csak 1,6 millió magyar nemzetisègű...A törökök a legnagyobb törtènelmi ellensègeink, ezèrt ennek megfelelő politikát kellene kialakítani irányukba....De, Orbán nem tudja már melyik visszataszító diktátornak nyalja jobban a seggèt....

Etniez 2018.10.10. 07:48:05

@Androsz: nem kötelessége megszűntetni a demokráciát a látogatás idejére. El vagy tévedve, nem kicsit.

Etniez 2018.10.10. 07:49:37

@ulpius66: senki nem kért meg, hogy a kormány nevében vitatkozzál. Ráadásul nem is vitatkozol, mert érveid nincsenek.

Csató 2018.10.10. 07:50:32

A fidesz helyében engedélyeznék minden fiszem-faszom DK-s tüntikézést.
10-15 ember valóban nem tud nagy galibát csinálni.
Meg legalább látja mindenki mekkora potenciál van bennük.

Etniez 2018.10.10. 07:54:39

@Brix: Orbán egy szélkakas. Sok hülye azt gondolja, hogy a magyarok érdekeit képviseli, holott mindig azt teszi, amit a hatalomba maradás megkövetel.
Ennyi.
Ha kell ukránokkal keménykedik, vagy muszlim templomot avat Magyarországon. A kettő között még hergelni a népet a muszlimok ellen.
Gerinctelen, hatalommániás.

Exploiter 2018.10.10. 08:55:02

Azt a részt megértem, hogy én se áldoznék 5 perc kerülőt se az életemből arra, hogy a csávót ne robbantsa fel valami örült, ahogy a hazájában szokás.
De az első világháború óta ismert, hogy nem szerencsés, ha államfőt nálad nyírnak ki.

citrix 2018.10.10. 09:04:15

A diktátorok egymásra találnak, együtt nyalják a törökmézet. Összenő ami összetartozik.

citrix 2018.10.10. 09:20:41

@maxval balcán bircaman: Magyarország egy pártállami diktatúra. Orbán dönt mindenben, engedélye nélkül egyetlen fideszes csinovnyik se nyilatkozik hanem szalad, menekül a kérdések elől. Majd Orbán megmondja a "helyes" választ a Kossuth rádió mikrofonállványának. Igen, a diktatúra nem a gázkamrával, a rezsimmel szembenállók rendőrségi megveretésével és a Gulagokkal kezdődik. A pártálam, a mindenben kizárólagos döntéssel bíró párt ami egy személytől függ, az diktatúra. Bolgár vagy, 300 évig az oszmán birodalom, az iszlám hódítása alatt állt az országod, nem gáz egy kicsit Erdogan, a török disznó diktátor félholdját nyalni ezek után?

Nincs közöttünk csicska 2018.10.10. 09:27:38

@citrix: es mi a terve az ellenzeknek a haza megmentesere?

ugyanaz mint tavasszal? hehe

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.10. 09:28:54

@citrix:

T udod mit jelent a "pártállam" szó?

Komolyan hiszed, hogy Törökországnak külföldi hódítási tervei vannak?

sírjatok 2018.10.10. 09:43:19

Ha jön a török, azon kell sírni hogy jaj az egri várvédők, meg különben is ő diktátor, meg jaj elnyomtak minket hároszáz éve.

Ha nem jön, akkor azon kell sírni, hogy ósdi nemzeti elvek miatt meg buta kurucosság miatt veszni hagyunk egy ilyen diplomáciai/gazdasági lehetőséget.

SZÁNALMAS. A mai ellenzéki tevékenység kimerül abban, hogy bármit mond vagy csinál a kormány, azt izomból kell ellenezni. Erre nem szavaz ám senki, csak szólok :D

citrix 2018.10.10. 09:43:20

@maxval balcán bircaman: A pártállam tudom mit jelent mivel itt éltem a szocializmusban pár évtizedet, de ha neked nem világos, van róla bő információ a neten.
Törökországban diktatúra van, börtön jár mindenkinek aki Erdogant kritizálja. Egy tetves diktátor.

citrix 2018.10.10. 09:45:33

@Nincs közöttünk csicska: Megmenteni azt kell ami/aki bajban van. Természeti, gazdasági katasztrófa, agresszió. Tudtommal a pártod minden nap azzal dicsekszik mekkorát hasít az ország és minden tökéletesen működik. Tehát mit kell megmenteni?????

n3spr3ss0 2018.10.10. 09:47:52

@maxval balcán bircaman: 06.41.56
Az utolsó mondatoddal végre egyszer igazat szóltál.

n3spr3ss0 2018.10.10. 09:48:55

@sírjatok: Tudjuk, mert nektek a közös bégetés az első.

Ballib vagyok mert rettegek 2018.10.10. 09:52:42

A mai ellenzéki tevékenység kimerül abban, hogy bármit mond vagy csinál a kormány, azt izomból kell ellenezni. Ha Orbán Viktor és a húszméteres szögesdrót kerítése nem lenne akkor a migrik már rég megszállták volna az országunkat. Kíváncsi vagyok hogy a ballibsi index le meri-e hozni hogy a migrik most már nem csak asszonyokat hanem gyerekeket is megerőszakolnak!

index.hu/belfold/2018/10/10/megeroszakoltak_cegleden_egy_negyeves_kislanyt/

Egy ceglédi munkásszállón megerőszakoltak egy négyéves kislányt

A TV2 Tények című műsorának keddi riportja szerint a hétvégén egy ceglédi munkásszállóban megerőszakoltak egy román állampolgárságú négyéves kislányt. A szülei azzal vitték orvoshoz a sokkos állapotban lévő, erősen vérző lányt, hogy valami ráesett, és fáj a lába.

Amikor kiderült, hogy a gyermek combcsontja eltört, akkor kislányt egy budapesti kórházba vitték.

ITT DERÜLT KI, HOGY A LÁBÁT ELTÖRTÉK, SZEXUÁLISAN BÁNTALMAZTÁK, MEGERŐSZAKOLTÁK.
A kislány a Tények információi szerint szüleivel egy munkásszállón élt, sokan kapcsolatba kerülhettek vele. Kihallgatnak mindenkit és a szóba jövő férfiaktól DNS-mintát is vesznek.

A rendőrség az Indexnek is megerősítette, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság "szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt" ismeretlen tettes ellen nyomozást indított, de a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánt bővebb tájékoztatást adni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.10. 09:53:29

@citrix:

Ha tudod mi apártallam, akkor azt is tudod: ma Mo-on nincs pártállam.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.10. 09:54:20

@citrix: itt rinyalsz, rinyalni mindenki tud, ahhoz nem kell esz

mi a terv?

citrix 2018.10.10. 10:03:36

@maxval balcán bircaman: Tudom mi a pártállam, az Orbán rezsim k9onkrétan az. Erdogant demokratikusan választották? Hogyne, pont úgy mint Hitlert és Rákosit. Teljesen "szabadon" és demokratikusan. A diktátorok egyébként is szeretik hangoztatni a nép általi megválasztásukat és ugye minden a népért. Ismerem a sztorit, felesleges a szerecsent mosdatnod mert nagyon jól tudod hogy nálam semmire se haladsz a putyinisztános és török orientációddal. Biztos lehetsz benne.
Törökország egyébként ha esetleg elfelejtetted volna, hadseregével megszállta Ciprus egy részét, hódítását ma is csak ő maga tartja jogosnak és legálisnak. Háborúzik és irtja a kurdokat, Szíriában is agresszorként háborúzik. Annyira nem békés az iszlám török mint azt a birka agyaddal gondolod és próbálod másokkal elhitetni. Tudatosan hazudozol, ez a gáz.

citrix 2018.10.10. 10:09:07

@Nincs közöttünk csicska: Próbálj már meg egy összetett, értelmes mondatot megfogalmazni. A rinyálsz és hehehe, ezt összehozni mondanivalónak a dedóban homokozók szintje. Szedd össze magad egy kicsit és próbálj meg a dedóból kijönni. A pártodra is szégyent hozol ha csak hehehézni tudsz. Meg rinyálni ugye,

Nincs közöttünk csicska 2018.10.10. 10:25:03

@citrix: Erdekes, hogy ti lippsi csicskak nem tudtok semmit, csak amit a szellemi vezetoitek: rinyalni

Orban rossz, Orban diktator, de ha valaki megkerdezi mit es hogy kene, akkor egybol bekussoltok.

VT Man 2018.10.10. 10:31:54

"ha csak egy napra is de Buda(pest) ismét török város lett."

Vagy nem lett.

De mivel ez a hazugsag jol hangzott, bekerult a posztba.
Hiszen ha a kormany hazudhat, a posztolo miert is ne hazudhatna?

Etniez 2018.10.10. 10:32:04

@Ballib vagyok mert rettegek: elég buta ember vagy, ha megkérdezed tőlünk, hogy az index lemeri-e hozni, aztán belinkelsz egy indexet hírt.
Az sem világos, ez hogy jön a migrid kérdéshez, mikor románokról van szó, akik ugye nem migriktől a Fideszesek szerint, hiszen Eu-tagként JOGSZERŰEN vannak itt.

Hogy lehet valaki ekkora idióta, mint te?

Etniez 2018.10.10. 10:34:56

@Nincs közöttünk csicska: nekünk világos elképzeléseink vannak a hogyanról és mikéntről.
Te viszont csak egy fekete gyalog vagy a táblán.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.10. 10:38:47

@citrix:

Nem vagyok a török rendszer híve, de az a kisebb rossz ott.

Rákosit senki se választotta meg. Hitlert igen, de az egész rendszert átalakította, betiltott mindenkit.

m.t. 2018.10.10. 10:42:29

@maxval balcán bircaman:
"Komolyan hiszed, hogy Törökországnak külföldi hódítási tervei vannak?"

Sziriaban mintha lennenek...

citrix 2018.10.10. 10:43:41

@Nincs közöttünk csicska: Nincs vezetőm. Vezető, Führer a fideszben van, úgy híják: Orbán Vitya.
Nem kussolok és ezután is hangot adok véleményemnek.

citrix 2018.10.10. 10:51:41

@maxval balcán bircaman: Sajnos Rákosit megválasztották. Ügyesen manipulálta a választás szabályait, a szovjetek segítettek neki. Utána elég kellemetlen idők jöttek, szerintük az demokrácia volt, népi demokrácia. Erre hivatkozva terrorizálták a lakosságot primitív, magukat kommunistának mondó gazemberek. Nem tudok korabeli irodalomról, újságról amiben azt nyilatkozta volna a párt hogy erőszakkal, a nép akarata ellenére ragadták magukhoz a hatalmat és jogszerűtlenül, törvényeket sértve vezetik az országot. Ennek ellenkezőjéről szólt a fáma. Rákosi vissza akart jönni a száműzetésből, arra hivatkozva hogy őt szereti a magyar nép. Ez volt, ez bizony. A diktátorok mát csak ilyenek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.10. 11:14:37

@m.t.:

Dehogy vannak, a kurdokat akarják csak korlátok közt tartani. Pont ezért is békéltek ki az oroszokkal.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.10. 11:18:10

@citrix:

17 %-ot kapott Rákosi az utolsó, félig-meedig szabad választáson...

citrix 2018.10.10. 11:24:58

@maxval balcán bircaman: Kire jutott a szavazatok maradék 83%-a, az ellenzékre ami nem volt? Itt valami nem okés. Rákosit Sztálin halála után az új szovjet vezetés távolította el, nem a magyar választók. Változtak a külső körülmények, mennie kellett.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.10. 11:40:04

@citrix:

Nem a választásokon dőlt el kié lesz a hatalom. Hanem a szovjet csapatok akaratán.

tpl 2018.10.10. 11:56:07

Hűha. Hogy az Index fórumain minden sz@r, amit a Zorbán csinál, az gyanús. Felettébb gyanús.

citrix 2018.10.10. 12:09:28

@maxval balcán bircaman: Az teljesen érdektelen. A győztes pártot, Rákosiékat nem a szovjet csapatok hanem a magyar választók juttatták teljhatalomhoz. A győztes mindent visz. Hivatalosan így történt és meghatározta az ország jövőjét, jött a népi demokrácia, tisztogatás, kultúrharc, összefoglalva: a pártállami diktatúra.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.10. 12:27:50

"A győztes pártot, Rákosiékat nem a szovjet csapatok hanem a magyar választók juttatták teljhatalomhoz."

anyadat megbaszod

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.10. 12:36:38

@citrix:

Nem igaz.

1948 a fordulat éve, hallottál róla?

Arról szólt: eleve megszűnik a választások szerepe. Az új alkotmány szerint a hatalom meghatározása más lesz, s ez így marad egész 1989-ig.

A marxista állam alapja nem a választói akarat, hanem az igazság, nyilván ahogy ezt a marxista elmélet látja.

Gondold meg: miért nem volt semmi jelentősége annak, hogy mit csinál a parlament 1949-1989 között? Évente csak 4-5 napra ült össze, nem voltak bizottságok, nem voltak viták, csak pár ünnepélyes ülés. Mert az 1949-es alkotmány szerint nem a parlamnet döntött.

citrix 2018.10.10. 12:53:46

@maxval balcán bircaman: A parlamentnek ma csak formális szerepe van. Egy dolga van, Orbán és haverjai által kiagyalt törvényeket megszavazni amit kérdés nélkül megtesz, azért ülnek ott. 2/3-ad azt jelenti: teljhatalom, azt csinálnak amit akarnak. Ez a pártállam lényege, a kontrollnélküliség. Bármit tesznek, semmiféle következménye nincs. Ez köszönőviszonyban sincs egy jogállammal, annál inkább a diktatúrák jellemzője.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.10. 12:54:38

@Brix: Ennyi erővel az osztrákokat is utálhatjuk.

citrix 2018.10.10. 13:05:32

@Nincs közöttünk csicska: Aha, ilyen a diktátorok demokráciája amivel maguknak és híveiknek tetszelegnek. De erre is van gyógyszer, mint mindenre.

wolves84lb 2018.10.10. 13:06:35

@tpl: biztos van pár dolog, amit jól csinál orbán (szotyizás, pl), de az, hogy tátott szájjal térdel a kibaszott oroszok és törökök előtt, az igen, az bizony rossz. Már nekünk, magyaroknak. Nektek, fideszes geciknek nyilván jó.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.10. 13:44:48

@citrix: Ja, de a gyogyszer aprilisban sem segitett rajtatok.

citrix 2018.10.10. 14:06:45

@Nincs közöttünk csicska: Félreértettél. A gyógyszer, amiről beszélek az nem nekünk hanem a diktátoroknak segít, nekik van felírva. Megkapják és hatásos. Nézz csak szét az elmúlt néhány évtized diktátorai között, jó részük megkapta a megfelelő gyógyszert, kezelendő az elszabadult megalomániáját és elmebetegségét.
Gnóthi szeauton! ezt tudom tanácsolni mindenkinek.

Nincs közöttünk csicska 2018.10.10. 14:08:53

@citrix: Igen, a magyar ellenzek is megkapta eleg latvanyosan a jussat, hehe.

citrix 2018.10.10. 14:18:05

@Nincs közöttünk csicska: Koncentrálj a gyógyszerre, ne érjen meglepi.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.10.10. 14:35:25

@Etniez: A demokrácia nem az, hogy bárhol bárki bárhogy bármit kiabálhat. Lehet, hogy te is el vagy tévedve? A demokrácia gyakorlásának formái vannak. Az, amit te hiányolsz, a szélsőliberalizmus, aminek nincs sok köze a demokráciához, hiszen azt hirdeti, hogy a többségi akarattól és a törvényektől függetenül neked akkor is szabad ez meg az.

Kényes helyzetű viszonyban egy, a Nyugat számára is kínosan fontos ország első embere érkezett, ilyenkor alapelvárás, hogy az ellene irányuló rendbontásokat megakadályozzuk. Ha Merkel jön ide, akkor sem állhat az út szélén egy banda, áthúzott horogkereszteket mutogatva dühösen. Előtte, meg utána megtehetik, ha akarják, a sajtó és az internet majd elterjesztik a világban, az a szólásszabadság.

Azon azért eltöprengek, hogy akik Erdoğan ellen kommentelgetnek olyan bőszen, azok valójában mit is tudnak a török belpolitikáról azon kívül a pár sztereotip szalagcímen túl, amit a balos sajtó a szájukba ad. Fiatal korunkban nekünk is a szánkba adták az olyan jelszavakat, mint hogy Szabadságot Angela Davisnek! meg El a kezekkel Vietnámtól! meg Fel Budára, szabadítsuk ki Táncsics Mihályt börtönéből!, de kicsit felnőttebb fejjel felismertem, hogy én ezekről a dolgokról szinte semmit sem tudtam, csak hallottam róluk pár elszórt mondatot és pár propagandaként osztott mondatot. Az "Erdoğan egy gonosz diktátor, váááá!" ténybeli megalapozottságáról az ezt kiabálók fejében most már erős kétségeim vannak. Jó lenne, ha bennük is ébredne egy kis kíváncsiság.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.10. 15:18:11

@citrix:

Ugyanez igaz minden parlamentáris köztársaságra: a valóságban a kormány dönt, nem a parlament, az csak megválasztja a kormányt.

Etniez 2018.10.10. 15:34:54

@Androsz: ahol az egyik tüntetést engedélyezik, a másikat pedig nem, ott nincs demokrácia. Ha nem tudodnád, az Erdőgazdálkodás seggét nyaló tüntetést engedélyezték. Az állam pedig nem válogathat így...

Etniez 2018.10.10. 15:36:45

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: szerintem nem is értette, akinek szólt :)

kifordított nagyanyó 2018.10.10. 15:43:06

@Androsz: De persze ha szoci kormány lenne hatalmon,biztos nem lenne olyan fideszes politikus aki tiltakozna ugye...?

kifordított nagyanyó 2018.10.10. 15:44:11

@Etniez: Ezért is írtam a másik nevemen,hogy nagyon finom megfogalmazás!:))
Lehet tényleg nem fogja fel.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.10.10. 20:14:09

@kifordított nagyanyó: De igen, lenne. De a tiltakozás is lehet demokratikus, ami azt jelenti, hogy nem az Országházat használjuk fel otromba molinók mutogatására, és nem fröcsögünk hülyeségeket. Sajnos az is lehet, hogy a fideszes politikusok között is akadna efféle kulturálatlanságokat művelő alakok. De ez még nem teszi elfogadhatóvá azt, ha a jelenlegi ellenzék tesz ilyet.

A kommentelők hőbörgése csak hőbörgés. Nem meglepő, ha némelyikük a szokott bunkóságot mutatja.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.10.12. 19:36:27

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Szokásos "érvelés". Már minden párt ezt csinálja. "Igen, de az X is ezmegaz." Rohadtul unom.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.13. 10:47:52

@Androsz: Nem.Csak ez az a szint,hogy most abba a reklámba kötnek bele,ahol kopasz az egyik modell.
Oké, ez sem jobb,mint a temetőben kifütyülés.
süti beállítások módosítása